avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Contract inchiriere sala nunti
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Contract inchiriere sala nunti


Buna ziua,

Am o situatie si am nevoie de o opinie din punct de vedere juridic.
Am programat la restaurant nunta, pentru 4 iulie 2020. Am achitat un avans in valoare de 3000 lei, in urma incheierii unui contract.
Din cauza pandemiei, evenimentul nu a avut loc, astfel ca am reprogramat pentru anul acesta, 22 mai. Reprogramarea am facut-o doar printr-un mesaj, nu printr-un act aditional. Contractul nu contine detalii referitoare la forta majora, doar o clauza prin care beneficiarul, in cazul in care suspenda evenimentul din cauza lui, nu se restituie avansul.
In situatia actuala, ma-ndoiesc ca in 22 mai vom mai putea efectua nunta, astfel, ne-am hotarat sa o anulam, solicitand restaurantului avansul inapoi.
Intrebarea mea este : In conditiile in care nunta era planificata anul trecut, fara a avea vreun act aditional la contract cu privire la data de 22 mai 2021, practic eu nu am beneficiat de nici un serviciu din partea restaurantului, nu sunt indreptatita sa-mi primesc banii inapoi?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2021
Gradinariu1991, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:59, 22 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Analizați contractul și vorbiți cu ei.
Legea va conferă și dreptul de a merge cu actele la avocat, aceasta activitate avocatiala reglementata de lege fiind numita consultatie juridica.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract nunta Andreeaivanciu Andreeaivanciu Buna seara, Am o mare rugăminte dacă ma puteți ajuta v-as fi recunoscătoare toată viața. Anul trecut am semnat un contract pentru un eveniment care ... (vezi toată discuția)
Nerespectare intelegere intre parti Adelina Tanase Adelina Tanase In 2019 am rezervat un local pentru nunta. Nunta ar fi trebuit sa aiba loc in 2020.Am semnat atunci un contract, am platit un avans de 3000 lei. Ne-au fost ... (vezi toată discuția)
Amanare a nuntii din partea organizatorului CristianCondrea CristianCondrea Buna seara, la finele anului 2019 am incheiat un contract cu o locatie pentru eveniment tip nunta pentru data de 13 Iunie 2020, in martie 2020 s a instaurat ... (vezi toată discuția)