Am o situatie si am nevoie de o opinie din punct de vedere juridic.
Am programat la restaurant nunta, pentru 4 iulie 2020. Am achitat un avans in valoare de 3000 lei, in urma incheierii unui contract.
Din cauza pandemiei, evenimentul nu a avut loc, astfel ca am reprogramat pentru anul acesta, 22 mai. Reprogramarea am facut-o doar printr-un mesaj, nu printr-un act aditional. Contractul nu contine detalii referitoare la forta majora, doar o clauza prin care beneficiarul, in cazul in care suspenda evenimentul din cauza lui, nu se restituie avansul.
In situatia actuala, ma-ndoiesc ca in 22 mai vom mai putea efectua nunta, astfel, ne-am hotarat sa o anulam, solicitand restaurantului avansul inapoi.
Intrebarea mea este : In conditiile in care nunta era planificata anul trecut, fara a avea vreun act aditional la contract cu privire la data de 22 mai 2021, practic eu nu am beneficiat de nici un serviciu din partea restaurantului, nu sunt indreptatita sa-mi primesc banii inapoi?
Analizați contractul și vorbiți cu ei.
Legea va conferă și dreptul de a merge cu actele la avocat, aceasta activitate avocatiala reglementata de lege fiind numita consultatie juridica.