avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Amanare a nuntii din partea organizatorului
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Amanare a nuntii din partea organizatorului

Buna seara, la finele anului 2019 am incheiat un contract cu o locatie pentru eveniment tip nunta pentru data de 13 Iunie 2020, in martie 2020 s a instaurat lock down ul si stim bine ca a tinut 2 luni plus restrictiile survenite in urma pandemiei, nestiind cat tine am reprogramat evenimetul in toamna aceluiasi an [cine stia la vremea aceea cat tine o pandemie?] vazand ca nu se faceau deloc avenimente nici pentru acea data, a ramas sa tinem legatura si sa o reprogramam in 2021 dupa luna august cumva, pana la urma am stabilit ca data 02 octombrie 2021, toate bune si frumoase, am reluat discutiile sa repunem totul la punct inclusiv un act aditional cu noile intelegeri [renuntari la parti din meniu, dansii ne au anuntat ca au schimbat din furnizori calitatea celor oferite scazand, dar nu asta a fost problema, am fost de acord], ne au "plimbat" cu acel act aditional pana cand intr o zi mai exact acum 3 zile, deci cu mai putin de o luna pana la eveniment ca sala va fi folosita de 250 de misionari care deja si au luat bilete si vin la dansii de 7 ani si ca noi nu ne mai putem tine evenimentul la acea data, in contextul in care rude din strainatate si au luat concedii, bilete de avion etc inclusiv cei din tara, arvuna data la foto-video, cumparat deja costum, rochie de mireasa etc, ....intrebarea mea este....ce se poate face din punct de vedere legal? nici avansul nu au spus ca ni l restituie macar, momentan nici noi nu am intrebat de avans pentru ca dorim sa stim ce este de facut in acest caz......pe scurt am fost instiintati cu mai putin de o luna pana la eveniment ca ei nu ne mai pot asigura sala
Cel mai recent răspuns: Mihail Croitoru , Avocat 11:43, 11 Septembrie 2021
Buna ziua,

Va recomand sa formulati o notificare prin avocat prin care sa se precizeze ca intelegerea partilor este ca evenimentul are loc in data D si prestatorul are obligatia sa puna la dispozitie salonul si sa ofere celelalte servicii beneficiarului, cu mentiunea ca vor fi chemati in judecata daca nu respecta obligatiile contractuale si vor suporta prejudiciul cauzat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare avans formatie adriana.cris adriana.cris Buna ziua, Am semnat un contract cu o formatie pentru luna septembrie 2020. I-am instintat in luna mai ca datorita pandemiei vom muta data evenimetului in ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans nunta - forta majora mada2594 mada2594 Buna ziua! In contextul COVID19, am avut un apel telefonic cu organizatoarea de nunti angajata la localul la care urma sa facem nunta in Septembrie 2020. ... (vezi toată discuția)
Nerespectare intelegere intre parti Adelina Tanase Adelina Tanase In 2019 am rezervat un local pentru nunta. Nunta ar fi trebuit sa aiba loc in 2020.Am semnat atunci un contract, am platit un avans de 3000 lei. Ne-au fost ... (vezi toată discuția)