avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Contract restaurant pentru nuntă - taxă impusă
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Contract restaurant pentru nuntă - taxă impusă

Bună ziua,

Înainte de pandemie am semnat un contract cu un restaurant pentru organizarea nunții. În contract era menționat un număr de 120 de persoane (neconfirmate). Nunta trebuia să aibă loc în iunie anul trecut, însă s-a amânat din cauza covidului. Anul acesta am fost anunțați cu o lună înainte de nuntă că putem face, însă numărul de persoane confirmate a ajuns la 40. Domnului de la restaurant nu i-a convenit situația și ne-a impus o taxă de 8720 ron (nespecificată în contract) pe lângă tariful de la meniuri și tipsul de 10% pentru ospătari. I-am explicat că nu putem susține această sumă și nu putem organiza nunta în condițiile acestea. Astfel, am anulat evenimentul și între timp am găsit alt restaurant. Asta se întâmpla cu 3 zile înainte de nuntă. Întrebarea mea este: cum îmi pot recupera avansul de 4500 ron achitat înainte de pandemie fără prea mari bătăi de cap? Am înregistrarea de acum 3 săptămâni în care patronul restaurantului ne confirmă că ne va restitui avansul de îndată ce încep evenimentele. La conversația telefonică ne-a zis să facem un mail oficial că anulăm evenimentul, iar răspunsul lui pe mail a fost că va transmite la departamentul juridic situația și va reveni cu răspuns. Lucru care nu s-a întâmplat până acum. Vă rog să mă ajutați cu o opinie. Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: AMC_Anna , utilizator 16:34, 6 Iulie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc pentru răspuns. Înțeleg, în funcție de contract, însă în contract nu este specificată acea taxă din cauza căreia am anulat evenimentul. Plus covidul care ne-a dat peste cap și oamenilor le-a fost teamă să mai participe sau le-a fost imposibil să ajungă din străinătate. Deci, sunt 2 factori nespecificați în contract.
Buna ziua,

Notificati societatea , prin avocat.

In cazul in care nu vor da curs notificarii, va veti adresa instantei de judecata.

In notificare, mentionati ca, in cazul in care nu va este restituit avansul , veti solicita daune-interese pentru prejudiciul cauzat, cat si cheltuieli de judecata ocazionate de diferendul dedus judecatii, anume onorariul de avocat, si taxa judiciara de timbru.


Mulțumesc frumos pentru răspuns. Există speranță. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am achitat anul trecut 3.000 de lei avans pentru nuntă la un restaurant, dar avem un deces în familie și vrem s-o amânăm. nu putem recupera avansul, ce ne sfătuiți? u.catalin u.catalin Buna ziua, In data de 04 octombrie 2018, am achitat un avans de 3000 lei pentru nunta ce urma sa aiba loc in data de 07 septembrie 2019. In urma unui deces ... (vezi toată discuția)
Se restituie avansul platit la serviciile foto-video pentru nunta anulata din cauza pandemiei covid-19? LarisaCiobanu94 LarisaCiobanu94 Buna ziua! Aveam nunta pe 6 iunie anul acesta, insa am hotarat sa o amanam pentru 24 octombrie din cauza pandemiei COVID-19 si a restrictiilor impuse de ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans eveniment - forta majora tma_alleex tma_alleex Buna ziua, Acum 8 luni de zile am incheiat un contract cu unul dintre localurile de nunti din apropiere de Bucuresti. Avansul platit pentru data de 2 mai ... (vezi toată discuția)