am incheiat un contract cu un hotel cu privire la rezervarea salii pentru organizarea unei nunti ce va avea loc pe 22.08.2015 si am platit in acest sens un avans de 1000 lei.
Intre timp am platit aceleasi avansuri privind muzica fotograful etc, cheltuind bani pentru evenimentul din 22.08.2014
Am fost contactat de cei de la hotel astazi si mi-au spus ca au facut o greseala si sala e ocupata la acea data, iar astfel evenimentul nu mai poate avea loc.
Cui sa ma adresez Instantei Civile sau protectiei consumatorului, astfel incat susnumitii sa imi plateasca prejudicial creeat, avansurile....
Unde pot studia aceste aspect in codul civil si/sau commercial.
Puteti introduce o actiune civila prin care sa solicitati atat restituirea avansului pe care l-ati achitat, cat si celelalte cheltuieli pe care le-ati facut cu organizarea evenimentului (pentru care trebuie sa aveti dovada platilor), insa studiati si contractul pe care l-ati incheiat cu ei.
De asemenea, puteti sa solicitati si daune morale, intrucat dansii chiar v-au creat o situatie f. neplacuta si injusta.
Mult succes!