avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Nunta 2020, stare de urgenta
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Nunta 2020, stare de urgenta

Buna ziua! In luna mai aveam programata nunta intr-o locatie din oras. Am incheiat un contract de prestari servicii, data la care am achitat suma de 1500 de lei cu titlu de garantie pentru rezervarea localului. "Suma achitata cu titlu de garantie se restituie la data platii pretului. In cazul in care prestatorul (localul), nu mai doreste organizarea evenimentului, sau nu se mai poate desfasura din motive independente de vointa sa, dar care exced fortei majore, este obligat sa notifice beneficiarul cu cel putin 120 de zile inainte de data stabilita, in scris, si sa restituie suma platita cu titlul de garantie. In prezent localul refuza sa imi restituie garantie, motivand ca imi pun la dispozitie locatia in alta data, data cu care eu nu sunt de acord, pentru ca nu este ce imi doresc. Este adevarat ca forta majora exonereaza de raspundere ambele parti, insa localul nu doreste sa restituie garantia, desi nu presteaza nimic la acea data si singura prejudiciata sunt eu. Garantia din contract are titlu de avans, prestatie? Si cum se poate recupera? Care este cadrul legal? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dabsebis , utilizator 14:14, 28 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În speta dvs, arvuna trebuie restituita in lumina art. 1546 Cod Civil!
Incepeti cu o somatie, iar daca nu produce efecte, veti fi nevoit sa intentati o actiune in pretentii.
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Buna ziua,

Am incheiat un contract cu o agentie de entertainment pentru asigurarea partii muzicale la nunta fiicei mele, care fost programta pe 31.05.2020 si am platit un avans, in baza unei facturi. Având in vedere situtia sanitara si restrictiile impuse de autoritati, evenimentul nu a putut avea loc.
Anterior datei care a fost programat evenimentul, am instiintat agentia si am solicitat telefonic restituirea avansului. Reprezentantul agentiei a spus ca face demersuri in acest, dar nu a facut nimic, doar incercand sa traga de timp, invocând motive puierile.
As dori sa stiu articolele din codul civil si codul de procedura civila in baza corara pot solicita in instanta restituirea avansului platit si care sunt pasii de urmat.
Care este instanta compententa si care este temeiul legal privind stabilirea acesteia.

Aurel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nunta SabynaMihaela SabynaMihaela Buna ziua! Aveam programata nunta pe 9 mai, dar din cauza restricțiilor cu virusul nu o vom putea face. Din punct de vedere legal furnizorii sunt obligați ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans nunta - forta majora mada2594 mada2594 Buna ziua! In contextul COVID19, am avut un apel telefonic cu organizatoarea de nunti angajata la localul la care urma sa facem nunta in Septembrie 2020. ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans eveniment - forta majora tma_alleex tma_alleex Buna ziua, Acum 8 luni de zile am incheiat un contract cu unul dintre localurile de nunti din apropiere de Bucuresti. Avansul platit pentru data de 2 mai ... (vezi toată discuția)