avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... incetare contract prestari servicii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

incetare contract prestari servicii

Buna ziua!
Problema mea este urmatoarea:
In iunie 2018 am incheiat un contract de prestari servicii pentru a ne organiza nunta in 2019,pentru inchirierea salii am platit un avans de 3000 Ron. In data de 10 ianuarie 2019,am fost anuntati de catre patron ca acoperisul salii s-a prabusit din cauza neatentii unui angajat care nu a curatat zapada de pe acoperis... Ca si solutie ar fi fost sa ne mute in alta sala,dar intr-o perioada care noua nu ne convine deoarece am platit avans la muzica,foto si ei nu pot in perioada aceea.
Ce vreau sa va intreb este.. noi am incheiat un contract in care sunt specificate urmatoarele:
"Prezentul contract inceteaza in una din urmatoarele cauze:
-prin executarea acestuia de catre parti;
-prin acordul ambelor parti,exprimat printr-un act aditional semnat de catre acestia;
-prin denuntare unilaterala ,cu respectarea termenului si conditiilor prevazute de alin 3. a prezentului articol;
-alte cauze prevazute de lege,
Alin 3) Partea care invoca denuntarea unilaterala,va notifica celeilalte parti cauza de incetare cu minim 180 de zile inainte de data evenimentului. In cazul in care clientul denunta unilateral contractul acesta nu are dreptul sa solicite restituirea avansului, iar daca locatorl este cel care solicita va restitui clientului in temen de 10 zile avansul primit.
Alin 4) Partea care denunta unilateral contractul cu mai putin de 180 de zile inainte de eveniment va achita in termen de 10 zile celeilalte parti de 3 ori avansul platit conform art 5 alin 2 din contract.

Eu inteleg din aceasta parte ca locatorul trebuie sa ne restituie suma avansului de 3 ori ..deoarece ,mentionez, nunta era in 15 iunie,ne-au anuntat in 10 ianuarie deci sunt 157 de zile pana la eveniment,mai putin de 180.

Astept cu mare interes raspunsul d-voastra.
Mii de multumiri!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:22, 11 Ianuarie 2019
Mergeti la un cabinet de avocatura cu acel contract si notificarea prestatorului.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare avans sala nunta ruksandra ruksandra Buna seara. Am nevoie de ajutor, mi-am inchiriat o sala de nunta in decembrie 2016, iar eu nunta o am pe 30 iunie 2018. La aceasta sala am dat un avans de 2000 ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract sala nunta iulian_simplu iulian_simplu Buna ziua. As dori sa stiu cum pot sa procedez in urmatoarea situatie: am incheiat un contract pt o sala de nunta care va avea loc in luna semptembrie ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, vă rog să mă ajutați cu o părere pentru situația ... Ioana.M90 Ioana.M90 Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu o părere pentru situația de mai jos. Am încheiat in 2019 un contract cu un restaurant pentru nunta din anul ... (vezi toată discuția)