Buna ziua.
As dori sa stiu cum pot sa procedez in urmatoarea situatie: am incheiat un contract pt o sala de nunta care va avea loc in luna semptembrie a anului urmator (2012),platind un avans,in acest contract este o clauza de reziliere care suna asa:,,rezilierea unilaterala a contractului se poate face cu notificarea prealabila in scris a celeilalte parti cu cel putin 90 de zile inainte de eveniment,in caz contrar beneficiarul pierzand avansul achitat catre prestator.'' Acum eu am sunat la persoana cu care am incheiat contractul (patronul restaurantului),si acesta mi-a zis ca imi restiuie banii doar daca gaseste alte persoane pt aceiasi data pt care rezervasem eu.
As dori sa stiu cum sa procedez pt a-mi recupera avansul dat.
Va multumesc.
Noul Cod Civil in zona contractelor( aici este vorba de un contract de prestari servicii) este in favoarea clientului in general, din ce am inteles in plus pe acest site, dealtfel exceptional!). Din ce ai citat din acel contract de prestari servicii este vorba despre o clauza penala care contravine Legii nr.193/2000, republicata si a Legii nr.296/2004, republicata, ambele modificate prin Legea nr.161/2010! Recomandarea este sa faci in scris o renuntare unilaterala la acel contract, nu esti obligat sa motivezi cererea, si daca te confrunti cu probleme ai posibilitatea sa te adresezi opc de domiciliu.
daCA ATI INCHIRIAT SALA PTR SEPT.2012 SI IN CLAUZA ESTE STIPULAT CA .. " REZILIEREA SE POATE FACE DE UNA DIN PARTI CU 90 de zile " , FACETI NOTIFICAREA .. CA RENUNTATI LA SALA SI TRIMITETI PRIN POSTA CU AR. se inchgide obligatie de contactare si vrea nu vrea TREBUE SA VA RESTIUTE a v a n s u l , caz contrariu instanta de judecata ,avand castig de cauza ,pe seama clauzei . bafta.