avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... REABILITARE CAZIER
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

REABILITARE CAZIER

Va salut oameni buni, am fost la politie sa-mi iau cazierul si pe el scrie:
2 ani si 4 luni cu art 86 indice 1 c.p. pe timp de 5 ani si 4 luni pentru art 208,209 literele a,c,e si g c.p. cu art 75 litera c c.p., prin sentinta penala 500 din 10.05.1995,dosar 4711 din 1994 JUDECATORIA SECTOR 3,decizia penala 437 din 23.05.1996 TMB.
Cei de la politie au spus ca mai apare pe LISTA lor o PUNERE IN MISCARE din 17.09.1993 dar care nu apare in cazier.
Doresc sa fac reabilitarea,pentru a putea semna un contract in strainatate.
Intrebarea mea este: cum rezolva problema in timpul cel mai scurt.Am la dispozitie 30 zile.Daca nu, pierd contractul.
Va multumesc foarte mult.Va doresc un week-end perfect!
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:13, 8 Februarie 2012
Ar fi trebuit sa opereze reabilitarea de drept pana la acest moment .Cum se pare ca nu s-a intamplat acest lucru si daca stiti ca nu ati mai savarsit infractiuni intre timp , ar trebui sa va adresati instantei pentru ca aceasta sa constate ca a intervenit reabilitarea.Este vorba tot despre reabilitarea de drept si nu de cea judecatoreasca , instanta doar trebuie sa constate acest fapt.

Art. 866. - Reabilitarea în cazul suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere

Daca cel condamnat nu a savârsit din nou o infractiune înauntrul termenului de încercare si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii executarii pedepsei în baza art. 86^4, el este reabilitat de drept.

mergeti la instanta si depuneti o cerere catre judecatorul delegat oentru executari penale si solicitati sa se constate faptul ca a intervenit reabilitarea de drept si sa fie anuntate organele in drept pentru a se opera si in cazier.
insistati si poate ca se va rezolva in termenul dorit de dvs.
succes
Ce acte trebuie sa duc la instanta?
cererea si eventual daca aveti o copie a hotararii ca sa nu se mai oboseasca sa o scoata din arhiva.
Sa inteleg ca nu mai trebuiesc timbre,adeverinte tot felul de acte. Doar CERERE TIP sau de mana? C.I original Cazier original?

Alte discuții în legătură

Reabilitare cazier. Adrian Nemteanu Adrian Nemteanu Buna seara,astazi am fost la politie sa-mi iau cazierul si pe el scrie: 2 ani si 4 luni cu art 86 indice 1 c.p. pe timp de 5 ani si 4 luni pentru art 208,209 ... (vezi toată discuția)
Antecedente penale leona777 leona777 Buna ziua, doresc sa stiu daca o condamnare cu suspendare in urma cu 13 ani, poate fi considerata antecedent penal sau a intervenit reabilitarea. mutumesc (vezi toată discuția)
In ce termen sunt reabilitat de drept? gaby1988 gaby1988 in iunie 2009 am fost condamnat la 3 luni de inchisoare cu suspendare si 2 ani si 3 luni de incercare pentru conducere fara permis.va rog sa imi spuneti cand o ... (vezi toată discuția)