Am angajat in oct . 2011 o doamna la firma mea de transport marfa . In 01.02.2012 am angajat inca un om deoarece primul angajat NU este productiv , nu comunica , ne barfeste pe la spate , nu tine cu firma si am niste screen shoturi cu e-mailul ei , mai precis o conversatie intre ea ( prima angajata ) si adm unei alte societati care i-am intarziat cu o plata 3 zile , ea il indruma sa ma dea pe bursa ca si eu asa fac cand nu platesc ... , i-a dat numarul meu personal si i-a zis ca mai rar angajata ca si ea sa tina cu altii . Cu salariul catre ea nu am intarziat nici o data . Acum de cand mai are o colega care ESTE foarte productiva , ea este si mai inchisa , se stramba cand ii vorbesc , vorbeste toata ziua la telefon cu prietenele , si nu face comisionul la intermedieri cat l-am stabilit prin fisa postului . Era sa luam o teapa de 2400 de euro deoarece ea NU a verificat bonitatea unei firme in prealabil de a colabora cu ea , si la sfatul meu cadata viitoare sa fie mai atenta a spus ca pe ea o lasa rece . Nu da curs la toate e-mailurile . RECUNOSC am facut o greseala cand am angajat-o !!! VA R0G , ajutati-ma cum o pot da afara ? PLSSS !!!!:sorry:
Toate aceste aspecte mentionate de dvs sunt cuprinse intr-un raport ? ...... daca da, atunci puteti face o cercetare discplinara in baza careia se poate aplica sanctiunea desfacerii disciplinare a c.i.m. ....
a. Cercetarea abaterii disciplinare - pasii de urmat :
1. Referatul intocmit de seful ierarhic al autorului abaterii
2. Constituirea comisiei de cercetare prealabila disciplinara. Pentru cercetarea abaterii disciplinare şi propunerea sancţiunii, angajatorul constituie o comisie.
3. Convocarea facuta in scris a salariatului de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze aceasta operatiune, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii.
4. Intocmirea procesului-verbal de cercetare prealabila disciplinara de catre comisie. La stabilirea sancţiunii se va ţine seama de cauzele şi gravitatea faptei, de împrejurările în care fapta a fost comisă, de gradul de vinovăţie a salariatului, de eventualele sancţiuni disciplinare suferite anterior de către acesta.
5. În baza propunerii comisiei de disciplină angajatorul va emite decizia de sancţionare.
Referatul va cuprinde toate aspectele legate de neindeplinirea atributiilor de serviciu ale persoanei respective si pe care le-ati mentionat si pe forum ....
b. Un dosar de cercetare va cuprinde:
- referatul de sesizare privind savarsirea abeterii disciplinare
- decizia de numire a comisiei de cercetare disciplinara , care va cuprinde aspectele privind atributiile acesteia, durata cercetarii etc.
- procesul-verbal al comisiei care va contine si propunerea de sanctionare.