avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatia ptr cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatia ptr cresterea copilului

Buna ziua.....Am aflat ca sunt insarcinata in 9 saptamani....Din 2007 lucrez la o societate privata,program de 8 ore,...,numai ca,din ian 2010,odata cu venirea crizei,patronul,ca sa nu trebuiasca sa ne concedieze si sa inchida firma,ne-a cerut tuturor angajatilor,sa semnam ca,timp de 2 sapt pe luna,ne luam la cerere,concediu fara plata,desii noi lucram la acelasi program....Din noiembrie 2011,semnam aceiasi cerere de concediu fara plata,doar ptr 5 zile pe luna....As vrea sa stiu,daca imi poate raspunde cineva,care stie cu siguranta,cum imi va afecta acest lucru,indemnizatia ptr cresterea copilului???Mentionez ca sotul meu nu lucreaza cu carte de munca,deci e exclus ca el sa ramana acasa ptr cresterea copilului....Astept un raspuns...Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:10, 5 Februarie 2012
1. Ca sa beneficiati de indemnizatia pentru CCC trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa aveti realizate timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit.

2. OUG nr.111/2010, art. 4 (1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6), considerate luna intreaga.
(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).
(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).
(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

3. In speta, daca numarul zilelor lucrate nu scade sub jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care ati realizat venituri supuse impozitului , atunci nu trebuie sa va faceti griji in ceea ce priveste indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil SDENYS23 SDENYS23 buna ziua vreau sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie crestere copil daca in ultimile sase luni sunt in somaj dar am o intrerupere de 2 sapt.de cand am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mironelena33 mironelena33 tatal nu are 12luni consecutive, muncite, anterioare nasterii copilului. copilul este nascut pe 2.12.2015 iar el si-a schimbat locul de munca la 1 sept., ... (vezi toată discuția)
Pentru obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului DANIELA90 DANIELA90 buna dimineata. data probabila la care o sa nasc este martie 2014,tot in aceasta luna fac 12 luni de cotizare a darilor catre stat.problema este ca eu in ... (vezi toată discuția)