avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Implicatiile fiscale ale contractului de mandat
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Implicatiile fiscale ale contractului de mandat

Administrez o firma in baza unui contract de mandat ca persoana fizica care are si un contract de munca pe perioada nedeterminata cu alta firma.
Ce deosebiri de ordin fiscal ar fi daca m-as declara PFA si as administra cu aceasta calitate sau daca continui contractul de mandat ca persoana fizica?

Muiltumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ikasve , utilizator 08:46, 8 Februarie 2012
daca nu aveti calitate de salariat platiti lunar 232 lei la CAS, venitul minim de asigurare este de 741 lei iar contributia de asigurari sociale este de 232 lei/luna.
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
afaceriiolden, utilizator
Te rog sa fii mai explicit.
Multumesc!
Milea Alexandru a scris:

Te rog sa fii mai explicit.
Multumesc!


Doresc sa imi infiintez un pfa si, as vrea sa stiu cat trebuie sa platesc pentru pensie pe luna. Multumesc
Raspuns:Venitul minim de asigurare este de 741 lei iar contributia de asigurari sociale este de 232 lei/luna.[ link extern ]
Din cate stiu eu daca ai ctr de munca pt PFA nu mai trebuie sa platesti decat contrib la sanatate si impoz pe venit. La pensii platesti daca esti PFA si nu ai ctr. de munca.
(de la o cunostinta mai veche)
pt MA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul contributiei la sistemul public de pensii CristinaTeaca CristinaTeaca In decursul a 3 ani am platit contributia pentru pensie 121 lei .Din trimestrul al 2 'lea al acestui an se cere 31,3% adica 232 lei .Vreau sa continui a plati ... (vezi toată discuția)
Contributii stat mirelamoldoveanu mirelamoldoveanu Care sunt reglementarile legislative conform caruia o pers. fizica lucreaza in particular nefiind angajat dar isi plateste din mana contributiile catre stat? (vezi toată discuția)
Contracte de asigurare in sistemul de sanatate si in sistemul public de pensii misaaa misaaa buna seara, as dori sa stiu care este suma lunara pt. un simplu asigurat : la casa de pensii si casa de sanatate? se pot incheia contracte ca si simplu ... (vezi toată discuția)