avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cuantumul contributiei la sistemul public de pensii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cuantumul contributiei la sistemul public de pensii

In decursul a 3 ani am platit contributia pentru pensie 121 lei .Din trimestrul al 2 'lea al acestui an se cere 31,3% adica 232 lei .Vreau sa continui a plati 121 lei in continuare .Se poate sau sunt obligata pentru 232 lei ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:28, 24 Februarie 2012
Daca aveti contract direct cu casa de pensii, asa se plateste acum 232 lei pe luna, nu mai putin.
1. - Conform prevederilor Legii bugetului asigurarilor de stat se plateste o contributie lunara de asigurari sociale de 31,3% din venitul lunar asigurat.
- În conformitate cu prevederile art. 36 din Legea nr. 263/2010, nivelul minim al venitului lunar asigurat înscris în contractul de asigurare sociala este de 741 lei, iar nivelul maxim de 10.585 lei.

2. Asadar pentru un venit minim asigurat de 741 lei veti plati 232 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de asigurare in sistemul public de pensii benqu86 benqu86 mama mea are 11 ani cotizati si ar vrea sa iasa la pensie ,intrebarea mea este daca se poate plati cotizatia pentru diferenta de ani,si cat e cuantumul minim ... (vezi toată discuția)
Pensia si contributia angajatorului yna75 yna75 va rog sa-mi spuneti daca contributia angajatorului se ia in calcul la pensia angajatului sau se ia in calcul numai contributia retinuta de la angajat care ... (vezi toată discuția)
Contributie pensie mihteo mihteo In ce conditii pot plati contributia pentru pensie daca nu mai lucrez nicaieri? Cum se stabileste venitul si valoarea contributiei? Se poate plati anticipat ... (vezi toată discuția)