avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia si contributia angajatorului
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia si contributia angajatorului

va rog sa-mi spuneti daca contributia angajatorului se ia in calcul la pensia angajatului sau se ia in calcul numai contributia retinuta de la angajat care merge pe CNP.
Cel mai recent răspuns: yna75 , utilizator 12:41, 11 Mai 2012
Nu se iau in calculul punctului de pensie contributiile platite de angajator si salariat ci numai veniturile pentru care s-au platit aceste contributii.
daca puteti va rog sa-mi spuneti: daca contractul de asigurare la casa de pensii este minim de 230ron acesta la ce venit se considera d.p.d.v. al pensiei.Este punct intreg pt.pensie?
1. In cazul contractului de asigurare sociala, conform prevederilor Legii bugetului asigurarilor de stat, se plateste o contributie lunara de asigurari sociale de 31,3% din venitul lunar asigurat.

2. În conformitate cu prevederile art. 36 din Legea nr. 263/2010, nivelul minim al venitului lunar asigurat înscris în contractul de asigurare sociala este de 741 lei, iar nivelul maxim de 10.585 lei.

3. Asadar pentru un venit minim asigurat de 741 lei veti plati 232 lei lunar.

4. - Punctajul lunar se calculeaza prin raportarea venitului lunar asigurat, la castigul salarial mediu brut din luna respectiva, comunicat de Institutul National de Statistica.
- Adica punctajul lunar este dat de raportul dintre 741 si castigul salarial mediu brut din luna respectiva.
- Intrati pe site-ul INS si aflati castigurile salariale medii brute lunare care va intereseaza.


ma-ti lamurit, va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie la pensie carla5025 carla5025 Va rog sa-mi comunicati daca pot plati din mana contributia la pensie pentru a intruni conditiile de pensionare anticiata partial Sunt nascuta in martie 1958 ... (vezi toată discuția)
Cass si contributii pensii pentru intrep. indiv. sincer sincer Am auzit ca o intrep. indiv. trebuie sa plateasca CASS si contributie pt. pensii. Este obligatoriu sau este valabil ceea ce am gasit: baza de calcul pentru ... (vezi toată discuția)
Contributie pensie mihteo mihteo In ce conditii pot plati contributia pentru pensie daca nu mai lucrez nicaieri? Cum se stabileste venitul si valoarea contributiei? Se poate plati anticipat ... (vezi toată discuția)