avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reincredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reincredintare minor

buna ziua.sunt mama unui copil de aproape 12 ani,in 2003 am plecat la munca in italia pt a trimite bani sotului pt o operatie f.scumpa.in 2004 sotul sa operat iar in 2005 a divortat in lipsa mea si i-a fost incredintat copilul,am facut recurs dar am pierdut deoarece avocatul meu nu sa prezentat;in tot acest timp copilul era bine deoarece statea cu bunicii paterni;de cca 2 ani bunica sa imbolnavit si copilul a fost transferat cu tatal,dar acesta nu se ocupa de el.eu in vacanta de vara 2011 am fost cu el la un control si l-am gasit f.bolnav,la scoala corigent si cu o situatie critica.am facut cauza in tribunal,a fost interogat si copilul,iar acesta a spus ca vrea la mine;acum pe 15 februarie avem din nou termen,si ne-a cerut veniturile pe ultimele 6 luni;dar apoi am aflat ca judecatorul si cu tatal copilului sunt prieteni;as vrea sa stiu daca am sanse sa castig avand in vedere ca eu am venituri,situatie,mam interesat de copil in toti anii acestia si mai ales ca baiatul a spus ca vrea sa stea cu mine.
daca judecatoprul si paratul sunt prieteni ar putea fi o problema insa la ceea ce ati prezentat dvs aveti sanse foarte mari sa obtineti incredintarea minorului.
neaparat sa solicitati sa fie intrebat si minorul cu cine vrea sa stea.
oricum judecatorul care va da solutia trebuie sa o si motiveze si la cum ati expus dvs situatia nu vad care ar fi sansele ca sotul dvs sa ramana cu copilul.
succes
Da, si parerea mea este in acelasi sens.
In mod normal aveti sanse mari sa obtineti stabilirea domiciliului minorului la dvs.( vedeti ca nu mai exista institutia juridica a incredintarii minorului si nici cea a reincredintarii acestuia).
cel mai probabil ar trebui sa va reincredinteze minorul, intrucat mijloace materiale aveti, ati pastrat legatura cu el si cel mai important acesta vrea sa stea cu dvs. daca pierdeti in prima instanta din cauza prieteniei tatalui cu judecatorul, probabil veti castiga in recurs. este greu de recuzat judecatorul si probabil greu de demonstrat prietenia dintre ei.
sanse mari sunt dupa ascultarea minorului ,chiar daca sotul si judecatorul sunt prieteni mai sunt si alte cai de atac
oricum bafta multa
dar daca imi va fi incredintat ,voi putea iesi din tara cu copilul fara acordul tatalui?pt ca sigur acesta nu va fi de acord cu plecarea copilului in strainatate,avand in vedere ca el va avea program de vizita cu copilul

Alte discuții în legătură

Schimbare autoritate parinteasca oam69oag oam69oag Buna ziua! Conform noului Cod Civil autoritatea parinteasca poate fi hotarata pt ambii parinti. Intrebarea mea este urmatoarea: daca minorul a fost ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului elisabetapop elisabetapop Buna seara,as vrea sa stiu ce sa mai schimbat la legea noua cu privire la incredintarea unui minor la unul dintre parinti prin hotarire judecatoreasca prin ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minor Mariana_Cora Mariana_Cora Buna ziua! In urma divortului, minorul mi-a fost incredintat mie. Recent am gasit un loc de munca in strainatate si am vrea sa plecam acolo. Am vorbit cu un ... (vezi toată discuția)