avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua!Se poate face un act de vanzare cumparare daca exista mostenitori in viata?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters239354 , utilizator 10:51, 6 Februarie 2012
Se poate, insa sub rezerva ca acesta sa fie atacat dupa momentul deschiderii succesiunii vanzatorului ( al decesuli), de catre mostenitorii rezervatari ai vanzatorului .
E foarte greu de atacat un act de vanzare-cumparare autentificat la notar. In vechiul cod civil exista o prezumtie in caz de vanzare-cumparare cu rezerva uzufructului sau cu clauza de intretinere ori renta viagera ca ar fi o donatie simulata. Orice persoana are dreptul de a face tot ce doreste cu bunurile sale cat timp este in viata, nu este obligata sa lase o mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ingrijire batrani pentru proprietate(+clauze) olga vasile olga vasile Doresc sa aflu daca ingrijesc 2 persoane in varsta,care nu au copii,pentru a-mi lasa proprietatea(casa,apartament) ce act trebuie sa fac,cand si cu ce clauze ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare sau testament? ContSters308077 ContSters308077 Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea problema: - parintii mei vor sa imi lase mie apartamentul dar nu stiu ce contract ar fi bun si fara sa avem probleme ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,părinții mei ar vrea să treacă apartamentul pe ... robert87 robert87 Bună ziua,părinții mei ar vrea să treacă apartamentul pe numele meu dar să nu mai aibe drept sau să atace vreodată frate sau sotie,se poate face prin ... (vezi toată discuția)