avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Corectare certificat mostenitor, in baza unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Corectare certificat mostenitor, in baza unei adeverinte emisa de primarie

Buna Ziua.
Doresc sa aflu raspunsul la cateva intrebari legate de corectarea unor erori in cerificatul de mostenitor.

In urma decesului capului de familie s-a tinut succesiunea unui teren in suprafata de 5000 mp, drept pentru care s-a emis in 2001 un certificat de mostenitor in care s-a gresit stabilirea vecinatatii, (mai exact s-a incurcat punctele cardinale, la nord s-a trecut vecinii din vest, la vest vecinii din sud, punctul de est nici nu este specificat).
La decesul sotiei supravietuitoare, in urma procedurii succesorale s-a emis uin anul 2008 un alt certificat de mostenitor, care la randul lui contine aceleasi erori de stabilire a vecinatatii, dar de data acesta apar si vecinii din partea de Est.
In desfasurarea unui proces, am nevoie de certificatul de mostenitor conform situatiei din teren, drept pentru care am obtinut de la primarie o adeverinta din care reese vecinatatea terenului.
Intrebarile mele sunt:
- care sunt pasii de urmat in vederea corectarii certificatului de mostenitor ?
- in ce masura se poate adauga ca vecinatate un element care nu se regaseste in cele doua certificate emise (cel din 2001 sustinut dupa decesul capului de familie si cel din 2008 dupa sotia supravetuitoare), daca imi este de folos adeverinta emisa de primarie?
- Asupra carui certificat va interveni modificarea celui din 2001 sau celui din 2008.
in speranta ca ma veti ajuta
Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Cerificat de mostenire suplimentar Alionia Alionia Buna seara! Ma confrunt cu o problema si va solicit sprijinul. Ma judec de cativa ani cu vecinii mei; care, dupa decesul parintilor detin un cerificat de ... (vezi toată discuția)
Actiune intabulare pt teren ce excede titlul de proprietate detinut ada_73 ada_73 1.teren intravilan (detinut in baza titlului de proprietate , eliberat in 1994-in care este specificata suprafata x) , intabulat in anul 2002 cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot găsi terenul cu pășunea moștenit de la strabunica Badea maria ramona Badea maria ramona Bună seara sunt din Timisoara am un titlu de proprietate pe un teren cu pasunele a fost al strabunicii mele dansa a decedat și soțul înaintea dânsei ... (vezi toată discuția)