avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitii intracomunitare de bunuri
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitii intracomunitare de bunuri

Buna ziua,
Am si eu o speta destul de complicata. Am o Intreprindere familiala care face achizitii intracomunitare de bunuri (fructe si legume). Cand a inceput achizitiiile, in Romania nu era platitor de TVA, asa ca s-a constituit un nou cod fiscal pentru acest tip de achizitii, bineinteles inscris in Registrul Operatorilor Intracomunitari. Pentru acest cod fiscal s-a depus lunar declaratia 390. Ulterior s-a trecut ca si platitor de TVA in Romania pe codul fiscal vechi, iar codul fiscal nou s-a radiat. Intrebarea mea este: pentru achizitiile intracomunitare facute pe codul fiscal radiat datoram TVA de plata?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: anca332 , utilizator 14:36, 7 Februarie 2012
Adica in loc de decl 300 (decont de tva) ati depus decl 301? Parca spuneati ca nu ati tinut cont de plafonul de 10000 euro "pina la care nu datorati tva" si de aceea trebuie sa depuneti rectificativa la decl 301.

Spuneati ca acel CUI pe care s-a depus decl 301 s-a radiat dupa ce s-a trecut la platitor de tva cf art 153 (pt toate operatiunile), pt ce CUI s-a depus decl 301 eronata?

Ceva sau nu ati explicat bine sau nu ati inteles dvoastra.
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2012
t.simona, utilizator
Declaratia eronata 301 s-a depus pe CUI-ul radiat, adica cel constituit special pentru achizitiile intracomunitare. Ca sa intelegeti, am depus declaratia 301 si 390 pe CUI-ul de intracomunitare, iar pe CUI-ul platitor de TVA in tara, am depus decontul de TVA in care am cuprins si taxarea inversa aferenta CUI-ului pentru intracomunitare. Sper ca m-am facut inteleasa. Ideea e ca mi-au spus de la finante sa depun rectificativa in zero pentru declaratia 301 aferenta acestei perioade si nu stiu cum trebuie sa o intocmesc corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont 301 LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Daca sunt inregistrat ca platitor TVA si operator intracomunitar si efectuez o achizitie intracomunitara de autovehicul utilizat( inmatriculat in 2007 in ... (vezi toată discuția)
Declaratii fiscale Marya STANCU Marya STANCU buna seara amdeschis o i.i .neplatitor de tva si vreau sa aflu ce declaratie trebuie depusa in cazul cind depasesc in vinzari suma de 10 ... (vezi toată discuția)
Tva achizitii intracomunitare milea_liliana milea_liliana Va rog sa ma ajutati ca nu imi este clar urmatoarea situatie: O firma nou infintata ca neplatitoare de tva v-a face comert on-line cu achizitii ... (vezi toată discuția)