avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut legalizat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut legalizat

Buna ziua.
Vreau sa iau cu imprumut o suma de bani dar persoana respectiva imi cere gaj garsoniera,adica sa fac un contract ipotecar in fata notarului.
Intrbare :mai este legala o astfel de practica si as putea pierde garsoniera ?
Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: costiabagiu , utilizator 10:52, 7 Februarie 2012
Da, e legal. Puteti pierde garsoniera si daca nu garantati cu ea. Imprumutul trebuie restituit in conditiile in care va intelegeti prin contract si daca o veti face, nu veti avea nicio problema
Multumesc pt raspuns,dar...cum pot pierde garsoniera chiar dak nu garantez cu ea ?
In contractul de imprumut autentificat si nu legalizat de notar se prevede ca in caz in care nu restituti imprumutul la scadenta puteti fi executat in orice bun al dvs....deci si garsoniera......contractul de imprumut reprezinta titlu executoriu conform Legii notarilor . Se poate face contract de imprumut cu garantie reala imobiliara garantand numai cu garsoniera sau cu orice alt bun imobil sau contract de garantie reala mobiliara garantand suma imprumutata cu bunuri sau un bun mobil. Cereti sfatul notarului cand intocmiti actul de imprumut.
Daca nu veti restitui bunul la scadenta ,creditorul va poate executa pe orice bun chiar daca nu ati garantat cu el, va scoate la licitatie bunurile pana la acoperirea imprumutului si a cheltuielilor de executare , dobanzi , avocati, executor, expert , etc .,si orice alte cheltuieli se vor ivi cu ocazia executarii silite .
Multumesc ff mult. Sper sa ies cu bine !
O zi buna tuturor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut 10.000 euro - garantii ali18ro ali18ro buna ziua, vreau sa ajut un prieten cu un imprumut de 10.000 euro pentru 1 an de zile, fara dobanda, cu contract notarial, fara garantii. sotia lui nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Gaj fara deposedare igor_drangoi igor_drangoi Prin ce actiune si pe ce norma juridca as putea obtine bunul care a fost gajat fara deposedare, eu fiind creditorul? am imprumutat o persoana, acesta din urma ... (vezi toată discuția)
Imprumut tuilleries tuilleries Buna ziua! Am o nelamurire referitoare la anunturile postate pe internet referitoare la imprumuturile de bani printr-un act notarial. Daca se realizeaza acest ... (vezi toată discuția)