avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale se poate emite chitanta, de catre o factura persoana ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

se poate emite chitanta, de catre o factura persoana fizica catre persoana juridica?

sal, am gresit titlul scuze, as dori sa aflu va rog daca o persoana fizica este obligata prin lege conform unui contract incheiat intre: persoana fizica cu una juridica, sa emita chitanta pentru plata chiriei unui spatiu.
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
dulap_79, utilizator
Cel mai recent răspuns: dulap_79 , utilizator 21:12, 6 Februarie 2012
pai cum ar putea o pf sa emita chitanta catre un sc????? se face un contract de chirie la admin financiara si se plateste......
Nu este obligată. Chiria se plăteşte conform contractului.
multumesc......sunt pentru prima data administrator intr-o firma si nu ma pricep........deci daca contractul este inregistrat la financiar p.f,.....aceasta nu este obligata sa emita factura?
pentru ca plateste impozit la financiar? am inteles bine? multumesc inca odata
intrebarea este: vrei tu factura sau vrei ca pf sa fie ok??? dpdv legal o pf nu are cum sa iti faca tie factura cu chitanta. daca pf se inregistreaza la admin fiscala tu poti sa iti deduci acea cheltuiala.....daca nu se inregistreaza tu nu deduci nimic dar chiria o platesti lui.
daca p.f nu poate emite chitanta cum ca a incasat chiria atunci ce poate sa-mi dea ca sa ma scad in contabilitate?
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
dulap_79, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract prestare servicii Brokeru22 Brokeru22 O persoana fizica(care nu poate emite factura/chitanta) incheie un contract cu o societate comerciala. In contract este trecuta suma ce o va plati societatea ... (vezi toată discuția)
Cum se cumpara un utilaj de la o persoana fizica de catre o persoana juridica cristy2011 cristy2011 Ce acte se intocmesc pentru achizitionarea unui utilaj de la o persoana fizica,eu fiind persoana juridica si cum se inregistreaza in contabilitate?Se face ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat imobil adriana__b adriana__b Se poate incheia un contract de comodat in cazul urmator? O persoana (locatar) a incheiat un contract de inchiriere cu o societate (locator) pentru un ... (vezi toată discuția)