Buna seara.
Am si eu o nelamurire.
Va rog sa-mi spuneti, in cazul in care eu primesc un pontaj dintr-un santier si constat dupa doua saptamani ca am o cerere de concediu fara plata, ce pot face ? Cum suspend legel contractul ?
Pot sa fac suspendarea in baza cererii? Eu ma incadrez in cele 19 zile de gratie pentru inscriere si transmitere revisal, dar nu mai pot obtine numar de emitere a unei DECIZII, despre care vorbeste legiuitorul.
Va multumesc!
Luminita
C. Mun.Art. 54. [suspendarea prin acordul părţilor]
Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale
In practica, sunt angajatori care suspenda c.i.m. in baza cererii fara a se emite si decizie de suspendare .. insa asa cum am mai spus, aceasta suspendare este facultativa si nu obligatorie ... numai daca se decide suspendarea c.i.m. atunci se va opera in REVISAL.
Suspendarea se opereaza in Revisal in termen de 20 de zile lucratoare de la data suspendarii .. prin urmare, daca sunteti in acest termen atunci se poate emite si decizia de suspendare ... de exemplu , decizia nr.1/07.02.2012 ... incepand cu data de .... se suspenda c.i.m. ...