avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare CIM, in cazul concediului fara salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare CIM, in cazul concediului fara salariu

Buna seara.
Am si eu o nelamurire.
Va rog sa-mi spuneti, in cazul in care eu primesc un pontaj dintr-un santier si constat dupa doua saptamani ca am o cerere de concediu fara plata, ce pot face ? Cum suspend legel contractul ?
Pot sa fac suspendarea in baza cererii? Eu ma incadrez in cele 19 zile de gratie pentru inscriere si transmitere revisal, dar nu mai pot obtine numar de emitere a unei DECIZII, despre care vorbeste legiuitorul.
Va multumesc!
Luminita
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:01, 7 Februarie 2012
C. Mun.Art. 54. [suspendarea prin acordul părţilor]
Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale

Da, puteti face suspendarea in baza cererii.
In practica, sunt angajatori care suspenda c.i.m. in baza cererii fara a se emite si decizie de suspendare .. insa asa cum am mai spus, aceasta suspendare este facultativa si nu obligatorie ... numai daca se decide suspendarea c.i.m. atunci se va opera in REVISAL.

Suspendarea se opereaza in Revisal in termen de 20 de zile lucratoare de la data suspendarii .. prin urmare, daca sunteti in acest termen atunci se poate emite si decizia de suspendare ... de exemplu , decizia nr.1/07.02.2012 ... incepand cu data de .... se suspenda c.i.m. ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract pentru cfs suciugeorgeta suciugeorgeta Daca am cerere pentru CFS din partea salariatului pe o perioada de 7 zile sau 20 zile....trebuie sa fac decizie de suspendare a contractului si sa o transmit ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata inseamna suspendare cim? andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 BUNA ZIUA, daca angajatul a solicitat un concediu fara plata de 20 zile lucratoare pt studii si i l-am aprobat trebuie inregsitrat in revisal ca ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, in cazul in care un salariat solicita 15-20 zile concediu fara plata pt probleme personae, trebuie sa-i fac suspendarea ... (vezi toată discuția)