avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia comuna

Este posibil ca o instanta judecatoreasca sa hotarasca custodia comuna, in conditiile in care cei doi parinti au domiciliile in localitati diferite,,distanta intre ele fiind de circa 600 km ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:06, 12 Februarie 2012
Da, ca regula acum se decide ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata in comun de ambii parinti, nu distanta imiedica ci neintelegerile intre parinti.
Daca dvs doriti altfel, va trebui sa cereti si sa aduceti motive solide in sprijinul cererii dvs
Ce sa inteleg prin,,dovezi solide??? Si daca se va decide custodia comuna minorul va locui la ambii parinti sa inteleg,,dar cum ramane cu gradinita, scoala?? va trebui sa suporte mereu sa fie transportat de la un parinte la altul,,totusi sunt 600 km !!
Stiti bine ca aceasta "custodie comuna" nu inseamna ca minorul sa se plimbe de la unul la altul. Chiar daca se va decide ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata de ambii parinti, copilul va avea domiciliul stabil la unul din parinti, iar celalalt va avea drept de vizita (probabil in vacante daca vb de 600 de km), sa vegheze la cresterea si educarea lui, sa-i ofere cele necesare etc.
catacata2011 a scris:

Ce sa inteleg prin,,dovezi solide??? Si daca se va decide custodia comuna minorul va locui la ambii parinti sa inteleg,,dar cum ramane cu gradinita, scoala?? va trebui sa suporte mereu sa fie transportat de la un parinte la altul,,totusi sunt 600 km !!

Minorul nu va locui la ambii parinti.
Lucrurile nu sunt atat de schimbate.
Nu prea se cunosc detalii juridice concrete inca dar dreptul va fi intocmai ca si pe vechea legislatie.Modificarile de continut exista acolo unde exista o grava inechitate.
Nu ar strica daca v-ati angaja avocat pentru si instantele pot fi derutate in acest moment si daca nu va angajati avocat riscati sa se intample exact cum va temeti ca se va intampla...
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc pentru raspunsuri !!! Am angajat 2 avocati dar parerile dumnealor sunt diferite si sunt putin confuz,,Nu inteleg deasemeni, pe ce baza si criterii se hotaraste domiciliul minorului la unul din parinti,,care sunt avantajele si dezavantajele tatalui in cazul meu? va multumesc inca o data.

Alte discuții în legătură

Iesire din tara minor cu parinti divortati ciel_bleu ciel_bleu Buna ziua, Desi am citit pe forum celelalte postari referitoare la subiect, nu imi este clara situatia, deoarce nu reusesc sa inteleg decizia de divort a ... (vezi toată discuția)
Exercitarea autoritati parintesti sperantagabi sperantagabi intro hotarire de divort sa acordat exercitarea autoritati parintesti unia dintre parinti, iar celuilalt isa acordat dreptul de a veghea asupra modului de ... (vezi toată discuția)
Custodie oana_veciunca oana_veciunca am un copil de 5 luni , nu mai sunt cu tatal acestuia, nu am fost nici casatoriti iar acuma l-am dat in judecata pe tatal copilului pentru custodie....la ... (vezi toată discuția)