avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Un subiect delicat - Convocatorul AG
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Un subiect delicat - Convocatorul AG

Buna ziua si sa scapam de nameti!

Am o intrebare mare: in pregatirea adunarii generale e obligatoriu ca toti membrii asociatiei sa fi fost convocati si, in afara de prea bine cunoscutul afis de la avizier, mai e nevoie si de convocator.
Ei bine, la noi sunt niste membri care au organizat propria lor adunare generala #- si care, desigur ca nu vor semna in acel tabel. Ce e de facut atunci? Cum sa-i determini sa semneze ca au luat la cunostinta astfel incit AG sa fie legal convocata si sa poata lua hotariri? Stiu ca e un subiect delicat, probabil multa lume nu face convocator dar eu ma aflu in razboi deja pe argumentatia legalitatii si trebuie sa stiu neaparat ce sa fac.
Aveti cumva vreun model de convocator? Am luat modelul de Raport presedinte de la dl. adrian tot, mersi.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 13:05, 9 Februarie 2012
Norma in vigoare nu prevede masuri de constrangere a proprietarilor pentru a fi determinati sa semneze convocatorul de AG
De fapt ,cvorumul necesar desfasurarii AG nu este dat de semnaturile asumate in convocator ,ci de numarul efectiv al participantilor.
De pomana poate exista convocator semnat de catre toti proprietarii,daca la data si ora stabilita nu se prezinta numarul necesar
Convocatorul este simplu de redactat
Redactati document in care precizati convocator al adunarii generale a asociatiei de proprietari nr XX din data de X ,ora X ,care se convoaca la sediul din X ,cu urmatoarea ordine de zi
Dupa care realizati tabel ,in ordine cronologica a tuturor apartamentelor si proprietarilor.
Nu omiteti sa atasati la tabel si rubrica de observatii ,in caz ca vreunul dintre proprietari intelege sa daca mentiuni
Stiu ca nu pot fi obligati sa semneze insa cum se face, pentru a respecta legea, dovada ca toti membrii au fost convocati?
Mersi de ideea cu tabelul.
Convocarea se poate face si prin afisarea convocatorului la loc vizibil, spre exemplu la intrarea in bloc, pe usa de la intrare etc.
Dovada convocarii proprietarilor,teoretic este simplu de realizat
Practic este dificil,in speta dvs,avand in vedere disensiunile si neintelegerile existente cu membrii comitetului executiv .
Comitetul executiv poate dispune comisie cu scopul informarii tuturor proprietarilor din imobil privitor la convocarea adunarii generale la data _si ora_ .
Membrii comitetului ,la finalul actiunii,intocmesc proces verbal in care consemneaza ca din efectivul de X apartamente si proprietari s-a luat legatura directa cu Y persoane care au semnat convocatorul .Respectivul proces verbal poate fi utilizat drept dovada a demersurilor desfasurate de reprezentantii legali ai asociatiei de proprietari cu scopul convocarii proprietarilor la adunarea generala
legea spune ..afis la usa ..sau...tabel semnaturi.
Este necesar tabelul pt justificare in fata organelor ce vor solicita aceasta.Este de ajuns cateva semnaturi pe tabel.Mergeti cu un martor,si notificati...anuntat...refuza semnat,.si impreuna cu copia anuntului este de ajuns

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca la sedinte nu sunt prezenti 50% + 1 dintre proprietari ? stanciu4444 stanciu4444 Ce se intampla daca la sedintele de bloc nu sunt prezenti 50% + 1 dintre proprietari ? De exemplu pentru luarea unor decizii cum ar fi: reparatii capitale, ... (vezi toată discuția)
Hotararile adunarii reconvocate dalamiros dalamiros cu respect as vrea sa va cer sfatul in urmatoarea situatie. fac parte din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari. in urma cu doua luni ... (vezi toată discuția)
Afisul sau tabelul convocator omul70 omul70 Art.14 al.4 din Normele metodologice si Art.23 al.5 din Legea 230 ne spun care sunt metodele de a fi anuntati proprietarii cu privire la o adunare generala, ... (vezi toată discuția)