avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Referitor la prestarea serviciilor de interpretariat ...
Discuție deschisă în Traduceri

Referitor la prestarea serviciilor de interpretariat pentru Poliþie, Tribunal, etc.

Buna dimineata!
Sunt traducator autorizat de Ministerul Justitiei, cu statut de PFA. As dori sa stiu care este limita in a refuza un interpretariat la Politie sau Tribunal. Trebuie sa fim disponibili indiferent de ora? O scutire medicala ar fi suficienta pentru a justifica un refuz?
V-as fi recunoscatoare daca imi puteti indica articolul din lege care stipuleaza clar ceea ce ma intereseaza,
Va multumesc anticipat si numai bine!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:25, 10 Februarie 2012
Legea 178/1997 precizeaza ca in cazul a 2 refuzuri nejustificate/an se poate cere incetarea autorizatiei de catre Ministerul Justitiei. In conditiile in care depuneti o scutire medicala pentru a justifica absenta dvs.la cererea de interpretariat, acestia vor lua act si vor decide cat de justificat este temeiul.
Parerea mea personala este ca nu veti avea probleme daca absenta dvs. se datoreaza problemelor medicale.
Regulamentul din 27 iulie 2005 de aplicare a Legii nr. 178/1997
Art. 4. -
(1) ....
(2) Traducatorii si interpretii autorizati sunt obligati sa raspunda la solicitarile instantelor judecatoresti si ale organelor de urmarire penala. Absenta nejustificata la doua solicitari in termen de un an atrage incetarea calitatii de traducator si interpret.

[ link extern ]
Din pacate, multe dintre asemenea aspecte nu sunt clar stipulate in lege.
L.C.
Da, in mod sigur daca sunteti bolnava si dovediti cu adeverinta medicala nu puteti avea probleme juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa traducator dana_popa2009 dana_popa2009 Am primit autorizatia de la MJ, m-am inscris la Administratia Financiara, mi-am facut stampila, si de atunci singura activitate legata de acest subiect sunt ... (vezi toată discuția)
Autorizaþia de traducãtor ºi obligaþia de a profesa TARATACRRISS TARATACRRISS FIICA MEA TOCMAI A OBTINUT AUTORIZATIA DE TRADUCATOE DE LA MJ SI NU DORESTE SA PROFESEZE INCA.ESTE OBLIGATA SA-SI DESCHITA PFA IN 60 DE ZILE SAU ACEASTA ... (vezi toată discuția)
Buna! suspendare pfa traducator Andreea1a9a0a0a Andreea1a9a0a0a ce institutii trebuie anuntate in cazul in care un traducator autorizat nu doreste sa activeze ca PFA? (vezi toată discuția)