avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere pentru evenimente deosebite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere pentru evenimente deosebite

Exista o lege care mentioneaza zilele libere platite pentru evenimente familiare deosebite? Conform art 147 din Codul Muncii, evenimentele familiare deosebite si numarul zilelor libere platite sunt stabilite prin LEGE, contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern. Daca nu exista regulament intern si prin contractul colectiv de munca aplicabil nu au fost stabilite zile libere pt evenimente deosebite , exista o lege care sa oblige acordarea acestor zile?
Am vazut ca legea 62 din mai 2011 abroga legea 130/1996. Ce este de facut ca noi angajatii sa beneficiem de acele zile libere?...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:19, 7 Februarie 2012
Exista HG nr.250/1992 care este aplicabila sectorului bugetar ... in sectorul privat , angajatorul poate decide acordarea de zile libere platite pentru evenimente familiare deosebite si printr-o decizie , ulterior adoptarii acesteia aceste drepturi pot fi incluse in reg.intern al angajatorului ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie acordarea de zile libere platite pentru evenimente deosebite? alice_nicole alice_nicole Daca pentru 2012 nu exista un contract de munca unic la nivel national in vigoare,cu alte cuvinte nu exista nici coeficienti de ierarhizare care sa se aplice ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pentru decesul socrului unui angajat, cate zile libere ... elservconstruct elservconstruct Buna ziua, Pentru decesul socrului unui angajat, cate zile libere platite se acorda daca in Regulamentul intern nu este specificat ? Multumesc anticipat ! (vezi toată discuția)
Zile libere acordate pentru decesul unui membru de familie szabolcsko szabolcsko Buna ziua, vreau sa aflu la cate zile libere am dreptul in cazul unui deces in familie si daca angajatorul poate sa imi interzica acest lucru prin regulament ... (vezi toată discuția)