avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... cfp
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

cfp

salut.....am o prietena care lucreaza intr-o insititutie publica destul de mare,dar nu cred ca asta conteaza...care are acum probleme cu seful,in sensul ca are viza de control financiar prventiv de vreo 5-6 ani de zile si acum un alt coleg s-a trezit sa spuna ca nu-i tocmai corect intru-cat o parte din operatiile supuse vizei sunt facute de ea.DEci legea spune ca cel care exercita cfp tb sa fie alta decat cel care aproba si efectueaza.Ea nu aproba dar mai efectueaza.Pasul ei este ca activitatea ei este complexa,si nu ar fi moral ca ea sa munceasca si altul sa ia sporul de complex.In acelasi timp pebtru incalcarea art respectiv nu este nici o contraventie,infractiune sau altceva...E posibil ca eu sa dau dispozitia de numire ca sef si tot eu sa o revoc dupa atatia ani?Ce o sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:40, 18 Noiembrie 2008
mda.. multumesc..credeam ca fiind autonomie publica... eu centrez...eu dau cu capul...Nu-mi amintesc sa-mi fii spus ca atunci cand s-a dat dispozitia de compex pt control fin preventiv sa fii anunta mins de finante...pty ca intre ei sunt relatii de colaborare nicidecum de subordonare.......??????
Doamna, haideti sa simplificam problema, fara a o privi simplist: da, persoana care aplica viza de control financiar-preventiv nu are voie sa efectueze lucrarile pentru care aplica viza DAR sporul de complexitate trebuie sa-l primeasca tocmai ea, pentru ca este prima care raspunde, si nu raspunde doar pentru ca a aplicat viza ci raspunde si pentru corectitudinea lucrarilor efectuate de ceilalti!
logic aveti perfecta dreptate...dar atat! Nu va suparati pe mine! Insa la nivelul lor am inteles si...din cate am mai citit,sporul de complex il ia ala care aplica viza nu cel care intocmeste ,care efectiv munceste,raspunde pentru ceea ce face.Pentru ca ,cica.... controleaza daca ai facut legal si semneaza pt voi,desi nu verifica nimic in realitateaci pune stampila si semneaza
:)
sofia1975 a scris:

logic aveti perfecta dreptate...dar atat! Nu va suparati pe mine! Insa la nivelul lor am inteles si...din cate am mai citit,sporul de complex il ia ala care aplica viza nu cel care intocmeste ,care efectiv munceste,raspunde pentru ceea ce face.Pentru ca ,cica.... controleaza daca ai facut legal si semneaza pt voi,desi nu verifica nimic in realitateaci pune stampila si semneaza
:)

Ceea ce se intampla in realitate depinde de persoana care aplica viza si de institutia in care lucreaza! Persoana care aplica viza de control financiar-preventiv este obligata sa controleze actele pe care o aplica!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza cfp dana81 dana81 Buna ziua. Viza CFP la o primarie poate fi luata de catre o pesoana angajata pe durata determinata? Mentionez ca persoana inlocuieste o angajata aflata in ... (vezi toată discuția)
Controlul financiar preventiv propriu rambela rambela Intr-o societate comerciala cu capital de stat CFPP il face directorul economic.Vreau sa stiu daca este sau nu incompatibil si temeiul legal . (vezi toată discuția)
Viza de control financiar preventiv oana dragoiescu oana dragoiescu contabila primariei a depus adresa scrisa ca nu mai vrea sa puna CFP de la 1 septembrie.ce se intampla in acest caz?cui sunt date atributiile CFP?care este ... (vezi toată discuția)