avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie incetare CIM - pensie pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie incetare CIM - pensie pentru limita de varsta

Buna ziua,
Va rog ajutor in urmatorul caz: avem un angajat, care a solicitat desfacerea contractului individual de munca pentru pensie de varsta incepand cu data de azi.
Angajatul a lucrat pana azi, decizie pentru pensie limita varsa a fost comunicata la data de 27.12.2011 si beneficieaza de drepturi incepand cu data de 10.10.2011.
Avand in vedere prevederile art. 56 (1) c. contractul individual de munca inceteaza de drept "la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta" cu ce data sa desfacem CIM-ul?
Multumesc,
H.
Cel mai recent răspuns: hajnyci , utilizator 16:52, 7 Februarie 2012
Avand in vedere prevederile art.56 alin.1 lit.c C.mun., c.i.m. era incetat de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare ..

In spea, c.i.m. va inceta in baza art.55 lit.b C.mun. , astazi ..
Multumesc =D>:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract pensionare anticipata Vioreld Vioreld buna ziua. imi puteti spune cu ce articol inceteaza un c.i.m. in acest caz? (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta Daliborka Daliborka Buna ziua as avea o nelamurire daca de exemplu am un angajat care este nascut in 19.09.1952, este obligatoriu sa intre anul acesta in pensie de limita de ... (vezi toată discuția)
Reangajare pensionar comoserv comoserv Salariatul aduce decizia de pensionare pentru limita de varsta. Doresc sa-l reangajez,trebuie sa-i incetez contractul si sa-i fac altul? Care este baza ... (vezi toată discuția)