avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... centru de probare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

centru de probare

buna ziua
azi am avut un proces,sunt inculpat la un dosar,art.215 alin 1,2,3....judecatoarea a amanat judecarea cauzei la data de 5 martie,zicand ca va trimite la mine cineva de la centrul de probatiune ca sa stie mai multe despre personalitatea mea..
ce sa fac cand vine angajatul de la centru de probatiune..
ce inseamna toata chestia
sa adevaresc ca lucrez,ca am familie...?????????
cei de la probatiune intocmesc referate de evaluare,verifica daca minorii sau persoanele condamnate respecte anumite sarcini impuse,ofera asistenta individuala si de grup, in scopul reintegrarii,ofera asistenta victimelor unor infractiuni.Pe scurt,doresc sa afle mai multe despre familia dvs, despre trecut, care au fost cauzele care v-au condus la savarsirea infractiunii.De acest referat va tine seama si instnata, asa ca comportati-va orespunzator.
si cand vine la mine ce sa fac? sa vorbesc cu el....sa fac cinste cu o cafea sau..???/ vine si el la urmatorul proces sau trimite acolo referatul?
pot sa l aman procesul din martie?
Sunteti cumva minor? Fiindca in cauzele cu minori este necesara intocmirea unui referat de evaluare de catre serviciul de probatiune ..
Referatul de evaluare este undocument intocmit de consilierul de probatiune la solicitarea judecatorului sau procurorului care instrumenteaza cazul. Referatul de evaluare cuprinde informatii despre:
Mediul din care provine persoana evaluata (familie, vecinatate, tipul comunitatii din care face parte);
Starea de sanatate, eventuale dependente;
Educatie, profesie si felul in care isi petrece timpul liber;
Analiza infractiunii din punctul de vedere al cauzelor care au condus la savarsirea acesteia, al atitudinii persoanei evaluate fata de fapta comisa si fata de victima;
Analiza resurselor interne (motivatie) si externe (oferite de familie, de comunitatea din care provine) care ar putea sprijini persoana in procesul de schimbare comportamentala;
Factori care pot favoriza sau inhiba comportamentul infractional;
Perspectivele de reintegrare in societate.

Pentru intocmirea acestor referate, consilierii de probatiune se deplaseaza pe teren, la locuinta persoanei supuse evaluarii si contacteaza si alte surse considerate relevante si obiective din scoala, locul de munca, unitati sanitare etc.


cei de la serviciu l de probatiune vin la dvs acasa insa se intereseaza si la vecin,la scoala si unde considera necesar pentru a intocmi un referat corect.
conteaza foarte mult ce sciu dansii.
nu sunt minor..sa inteleg ca depinde de consilierul de probatiune ca primesc pedeapsa cu executare sau cu suspendare conditionata?

Alte discuții în legătură

Consilier de probatiune cristina31kyky cristina31kyky Buna ziua! Ce imi puteti spune despre consilierul de probatiune? Multumesc. (vezi toată discuția)
Serviciul de probatiune clara1967 clara1967 Buna ziua In instanta, judecatorul a cerut un raport de evaluare intocmit de catre Serviciul de Probatiune, fiul meu are 21 de ani si din cate am aflat ... (vezi toată discuția)
Pentru efectuarea referatului de evaluare pentru inculpat. gancuta gancuta cum se procedeaza la aceasta evaluare cine vine sa o faca ?si cit este de importanta?si cit conteaza in fata instantei? (vezi toată discuția)