avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Serviciul de Probatiune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Serviciul de Probatiune

Buna ziua
In instanta, judecatorul a cerut un raport de evaluare intocmit de catre Serviciul de Probatiune, fiul meu are 21 de ani si din cate am aflat aceste evaluari se fac pentru minori, ma puteti ajuta explicandumi la ce foloseste acest raport si daca il poate ajuta in procesul de fond?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: clara1967 , utilizator 10:02, 30 August 2012
fiul d-tra a savarsit o infractiune cand era minor
nu, asta m-a mirat si pe mine, are 20 de ani
În cauzele cu minori instanța are obligația de a dispune efectuarea acelui referat de evaluare.
Asta nu înseamnă că nu poate dispune un asemenea referat și în cazul majorului.


Referatul de evaluare al învinuitului sau inculpatului ajută instanța să-și facă o imagine mai clară asupra personalității celui în cauză. Am văzut asemenea referate și cuprind o descriere detaliată a condițiilor în care s-a dezvoltat și s-a format persoana respectivă începănd din copilărie. Se pune accent mai mult pe conturarea unui profil psihologic al persoanei în cauză, ceea ce ar fi mai dificil de făcut pentru instanța de judecată care stă față în față cu persoana respectivă doar câteva minute.
Multumesc pentru raspuns. Din pacate nu intotdeauna educatia si mediul familial au influenta asupra dezvoltarii copilului, dupa o anumita varsta , unii, sunt rezultatul societatii in care traim
Nu conteaza ca este major.
Poate ajuta la aplicarea unei pedepse cu suspendare.

Alte discuții în legătură

Centru de probare picika picika buna ziua azi am avut un proces,sunt inculpat la un dosar,art.215 alin 1,2,3....judecatoarea a amanat judecarea cauzei la data de 5 martie,zicand ca va ... (vezi toată discuția)
Minor in grija mamei acuzat de furt vladulescuovidiu vladulescuovidiu buna ziua! am o problema.in urma divortului de sotie,fiul meu i-a fost incredintat ei.acum cateva luni,baiatul,minor fiind,a furat.nu stiu ce naiba a fost in ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori victorrr victorrr Am o relatie stabila cu un baiat de 16 ani, de vreo 7 luni, (eu fiind tot baiat,20 de ani), ne intelegem foarte bine si toate au fost la locul lor pana au ... (vezi toată discuția)