avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pentru efectuarea referatului de evaluare pentru ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pentru efectuarea referatului de evaluare pentru inculpat.

cum se procedeaza la aceasta evaluare cine vine sa o faca ?si cit este de importanta?si cit conteaza in fata instantei?
Este important pentru că are rolul de a analiza comportamentul , personalitatea infractorului din perspectivă psiho-socială. Referatul de evaluare este rezultatul unei anchete ralizate de către un consilier de probaţiune, care se deplasează pe teren, la domiciliul învinuitului sau inculpatului, pentru a afla date despre factoriii ce ar fi putut influenţa comportamentul antisocial al său.
De pildă, din ce mediu familial provine , cum se comportă în familie şi în societate, ce activităţi desfăşoară, ce anturaj are, etc. Rezultatul acestor cercetări se concretizează într-un document numit referat de evaluare, care va fi analizt de instanşă şi va avea impact asupra individualizării judiciare a pedespei , care ar putea fi mai redusă .
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Centru de probare picika picika buna ziua azi am avut un proces,sunt inculpat la un dosar,art.215 alin 1,2,3....judecatoarea a amanat judecarea cauzei la data de 5 martie,zicand ca va ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala sorina dobrican sorina dobrican buna seara, se poate ca procuroru intr_un proces penal referitor la trafic de droguri sa ceara aminarea procesului ca lipsa de procedura pentru ca nu este ... (vezi toată discuția)
Serviciul de probatiune clara1967 clara1967 Buna ziua In instanta, judecatorul a cerut un raport de evaluare intocmit de catre Serviciul de Probatiune, fiul meu are 21 de ani si din cate am aflat ... (vezi toată discuția)