avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie nonprofit- scoala
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie nonprofit- scoala

Se poate ca o asociatie nonprofit sa aiba activitate de instruire elevilor -scoala ( conform actului constitutiv) ?
Membrii elevi pot plati sume lunare diferite ca si cotizatii?
Membrii profesori cum pot fi retribuiti?
Asociatia nu desfasoara activitate de comert , deci nu este platitoare de TVA si impozit. De asemeni exista o suma maxima , dupa care asociatia va deveni platitoare de TVA si impozit?
Va multumesc
daca am efectua aceasta activitate pe SRL si o ora ar fi 60 roni din care prof ar primi 30 ( din care ar mai plati impozit apoi), si scazand TVA, impozit, noi am ramane cu 8 roni pe ora pentru cheltuieli cu instrumente, curent electric, apa, incalzire, ceea ce este foarte putin si atunci nu stiu daca are rost efortul; de aceea ne gandeam ca a desfasura aceasta activitate pe asociatie, ar fi cat de cat justificata, dar in momentul in care aceasta activitate devine comerciala si pe asociatie, atunci iar intervin alte taxe, TVA, impozit...
george_neagu a scris:

Taxa la cursuri nu poate fi cotizatie. Cu respectivii profesori puteti face contract de munca sau contracte de prestari servicii.


daca elevii devin membrii ai asociatiei si platesc cotizatie lunara? profesorii nu pot fi sponsorizati?
Activitatea o puteti desfasura pe asociatie ... pentru membrii asociatiei se poate stabili o cotizatie lunara, iar pentru ceilalti o taxa de participare la cursuri ...

Pentru activitatea desfasurata de profesori este cam greu de acceptat notiunea de sponsorizare a lor ... conventiile civile se pot incheia nmai pentru activitati ocazionale , nu si pentru cele care au totusi un caracter permanent.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa cum va spuneam, un ong poate desfasura si activitati comerciale pentru a obtine venituri si va dadeam conditile in care aceste venituri nu se impoziteaza. Deci nu e nevoie sa derulati aceste cursuri pe un srl.
Aveti pe de o parte venituri si cheltuieli necomerciale (sa zicem venituri din cotizatii, din colectare de fonduri din sponsorizari si 2% si cheltuieli cu consumabilele, chirie sediu, poate un telefon fix sau mobil pe asociatie) si pe de alta parte pentru activitatea comerciala: veniturile din taxa platita de participantii la respectivele cursuri si cheltuielile aferente organizarii cursurilor ( plata profesorilor, plata redactarii si multiplicarii suportului de curs, plata achizitiilor anumitor instruminte si chiar intretinerea si repararea lor, etc).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente intre ong si sc angi prunaru angi prunaru As dori va rog sa aflu diferenta dintre un ONG si o SC.Ca fiscalitate si impozite vorbind si alte avantaje.Multumesc. (vezi toată discuția)
Club fotbal cristian8086 cristian8086 Buna ziua ! Am o scoala de fotbal ( asociatie club sportiv) inregistrata ca asociatie nonprofit.Pentru participarea la antrenamente se percepe o taxa ... (vezi toată discuția)
Activitatea la o asociatie nonprofit lukserv lukserv Buna ziua, 1. Am o asociatie non-profit care se axeaza pe ajutorarea copiilor nevoiasi, cu dizabilitati si pe dezvoltarea educationala. In actele constitutive ... (vezi toată discuția)