avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare consignatie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare consignatie

Detin spatiu inchiriat, vreau sa deschid un magazin cu profil consignatie.
Ce fel de tip de societate comerciala trebuie sa infiintez, (nu am nici una) si daca trebuie inregistrata ca platitor de tva?
Cel mai recent răspuns: marianna , utilizator 22:34, 7 Februarie 2012
Multumesc celor care imi pot oferi sfaturi, voi aprecia prin rasplata.
Neplatitor de tva -sigur avand in vedere prevederea codului fiscal care arata ca veniturile din comision sunt scutite de tva.
Deapinde de cum va ganditi afacerea... Ca pfa sau ii veti plati impozit 16 % la profit ( adika venituri - cheltuieli luat asa gros'o modo)si puteti avea salariati, avantaj la contabilitate mai simpla, sau un srl cu impozit 3%la incasari cu conditia sa fiti micro... Cel mi bine vb cu un contabil care stie ce face ....
MIV a scris:

Neplatitor de tva -sigur avand in vedere prevederea codului fiscal care arata ca veniturile din comision sunt scutite de tva.
Deapinde de cum va ganditi afacerea... Ca pfa sau ii veti plati impozit 16 % la profit ( adika venituri - cheltuieli luat asa gros'o modo)si puteti avea salariati, avantaj la contabilitate mai simpla, sau un srl cu impozit 3%la incasari cu conditia sa fiti micro... Cel mi bine vb cu un contabil care stie ce face ....

Pentru pfa ce conditii trebuie sa indeplinesc?
Nu am nevoie de salariati, decit, cel mult unul.
Ce inseamna infiintare de SRL si "micro"?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afacere noua someone_black someone_black Buna ziua, Numele meu este Alexandru in varsta de 20 de ani si impreuna cu un prieten vrem sa ne deschidem o firma de prestari servicii in domeniul IT. Ambii ... (vezi toată discuția)
Magazin de caritate pt animale abandonate ieseugenia ieseugenia Buna ziua,am un ONG de protectie a animaleleor.Vreau sa deschid un magazin de tip consignatie ,care sa functioneze ca activitate economica pe oONG,iar venitul ... (vezi toată discuția)
probleme care apar in srl alinutza9 alinutza9 1.Pentru o societate comerciala cu raspundere limitata cu activitate imobiliara (agentie imobiliara) este nevoie de casa de marcat sau este suficient sa se ... (vezi toată discuția)