avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale afacere noua
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

afacere noua

Buna ziua,
Numele meu este Alexandru in varsta de 20 de ani si impreuna cu un prieten vrem sa ne deschidem o firma de prestari servicii in domeniul IT. Ambii avem experinta in acest domeniu si credem ca ne vom desurca macar cat sa stam pe "linia de plutire". Ce fel de societate este favorabila, eu inclinam sper S.R.L., iar el spunea ceva de societate interactiva (sincer este prima oara cand aud de o astfel de societate si nu am chiulit la orele de economie si din cate m-am interesat nu cred ca exista). Pentru a infiinta un S.R.L. cunosc toata birocratia care trebuie parcursa precum si costurile. Acum as dori sa stiu ce alte posibilitati as mai avea pentru a deschide afacerea.
Va salut!
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 04:17, 13 Septembrie 2008
Si pentru noi este la "prima auditie".#-o
Puteti face un SRL, sau sa va inregistrati ca PFA.
Va dorim succes !
Multumim mult!
Acum o alta intrebare, cam care ar fi avantajele si dezavantajele intre S.R.L. si PFA? Si cam intre ce SRL ar fi indicat sa se opteze in cazul unei firme de prestari servicii, platitor de TVA sau nu, oricum din cate am inteles prin declaratia 010 se poate trece de la neplatitor la platitor, dar nu stiu ce birocratie va exista la momentul respectiv.
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
someone_black, utilizator
societate interactiva..hmmm...oare sa fie un nou tip de asociere???
astept un raspuns ... sper ..

Acum, trecand la treburi mai serioase:
-2 persoane nu pot infiinta un PFA (Persoana Fizica Autorizata) pentru ca asta inseamna O SINGURA PERSOANA
- o forma buna de asociere in vederea infaptuirii de actiuni comerciale in scopul de a produce profit o reprezinta SRL-ul.

-fiind o viitoare firma de prestari servicii va propun sa optati pentru neplatitor TVA. Oricum trecerea la platitor de TVA se face la ORC printr-o cerere de preschimbare Certif de inregistrare cas urmare a modificarii atributului fiscal.

Nu merita alte forme de asociere.. optiunea cea mai buna este un SRL

Mult succes
Sugestia noastra este putin diferita de cea a colegului.
Va sugeram sa infiintati un SRL, micro sau macrointreprindere, platitor de TVA.
Motivatii:
- TVA -ul este "beneficiul" dumneavoastra.Orice bun mobil sau imobil cumparati, il veti cumpara platind TVA.
Acesta(TVA) poate fi recuperat de la stat si in timp este de mare ajutor.
- daca optati pentru micro veti plati 3% impozit pe venit(este bine dar nu este indicat) depinde ce venituri preconizati sa aveti.
- daca optati pentru macro, veti plati 16% impozit pe profit(diferenta ramasa dintre venituri si cheltuieli)este de preferat acest mod de incadrare.Din nou, depinde ce venituri si ce profit preconizati.
Va dorim succes !
Prin societate interactiva cel mai probabil se referea la PFA#-o#-o.
Cel mai probabil va fi un SRL, microintreprindere, macro in nici un caz. Venitul pe primele 6 luni este estimat undeva la 25.000-30.000 lei.
Din cate stiu eu numai daca esti platitor de TVA, poti sa deduci TVA-ul din bonurile de benzina si alte facturi, este adevarat sau sunt informat eronat?
O alta intrebare, sper sa nu fie deja prea mult, intre ce preturi variaza faptul ca un avocat sau norat public sa umble pentru a face dosarul de functionare a firmei? Din ceea ce m-am interesat, mi s-a raspuns undeva la 1.000 lei. Este bine?

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza impozitul pe venit si impozitul pe profit ? distribution distribution Buna ziua! Imi puteti explica cum se calculeaza impozitul pe venit, impozitul pe profit si dividendele? Sa luam un exemplu pentru a putea intelege mai ... (vezi toată discuția)
Cum este mai bine pentru un srl neplatitor de tva maritica2 maritica2 am infiintat un srl neplatitor de tva cum este mai bine sa platesc impozitul pe venit sau pe profit? Lunar urmeaza sa platesc chirie pentru spatiu, un ... (vezi toată discuția)
Impozite strelitia strelitia Vreau sa imi infiintez un SRL platitor de TVA. ce impozit trebuie sa platesc? impozit pe venit sau pe profit? si care ar fi cotele pt fiecare? (vezi toată discuția)