avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract minim,castig maxim???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract minim,castig maxim???

Sunt coafeza anagajata cu norma intreaga acum 10 ani,retribuita asa cum se cunoaste la procent din incasari.De lunga perioada de timp duc munca de lamurire cu o colega,angajata de 3 ani,incadrata cu norma de 2 ore,frizerita,care sub pretextul terminarii si a cursului de coafeza,practica si una si alta in detrimentul colegelor coafeze care nu-si mai iau salariul,mai mult , asa cum am aratat contractul este UNIC, de 2 ore,impozitul deasemenea, PE FUNCTIA DE FRIZER,iar aceasta presetaza la orice ora doreste,aproxmativ 8-9 ore zilnic si toate week-end-urile!(legal fiind doar doua pe luna)Pentru faptul ca realizeaza incasari net superioare celor care-si respecta tura,patronul tolereaza(EVIDENT PENTRU BENEFICIU PERSONAL) aceasta situatie, nedreptatind restul lucratorilor . CE E DE FACUT DIN PUNCT DE VEDERE LEGAL?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:42, 11 Martie 2012
Din punct de vedere legal sesizati itm.ul care vă veni, va sancţiona patronul, cu amenda, acesta va modifica contractul de muncă al angajatei despre care vorbiţi ptr program complet, ptr că aşa cum spuneţi îi aduce mulţi bani şi nu are nici un interes să o piardă, iar dv.stră probabil vă vă cere să vă căutaţi un alt loc de muncă . Cel mai bine ar fi dacă aţi fi şi dv.stră. interesată să câştigaţi cât mai mulţi clienţi, să munciti la fel de mult ca şi ea şi vă vă fi mai bine.
Pe baza unui contract de munca cu timp partial, nu se pot face ore suplimentare. In concluzie, daca vine ITM-ul, angajatorul va primi avertisment sau chiar amenda. Va trebui sa-i faca angajatei contract de munca cu norma intreaga.
Evident ca sunt interesata sa-mi cistig salariul ,dar cu decenta unui angajat care are in aceasta unitate 1o ani de munca, care-si ,respecta munca pt.care este angajata si-si respecta colegii de breasla,totul rasturnindu-se in momentul venirii acesteia care profita de faptul ca intrarea in unitate se face prin frizerie,ea profitind de acest lucru si oprind clientele la frizerie,deci ar trebuii sa fac munca de paza .Ce trebuie sa fac?,sa-mi fac dreptate singura ?Consider acest lucru un abuz o incalcare a drepturilor si doresc sa solutionez acest aspect pe cale legala! Un salariat nu poate indeplinii doua meserii concomitent fara a avea doua contracte de munca ,specificindu-se meseiile respective si nici nu e corect ca el sa aiba contract de munca de 2 ore cu toate beneficiile care decurg din acesta,sa incaseze dublu si sa aiba un impozit derizoriu! In ce tara traim? Cum ramine cu legea Dna .av. Dedita? Dvs.incurajati munca sau ilegalitatea???
Multumesc d-na.lorelayod76.
Un salariat poate indeplini concomitent mai multe functii ... nu exista o astfel de interdictie prevazuta in lege ... modalitatea prin care se poate face acest lucru este fie incheierea unui act aditional la c.i.m. existent, fie prin incheierea mai multor c.i.m.

Prin urmare, daca sunt indeplinite aceste conditii ITM-ul nu are ce sa faca chiar daca vine in cntrol ... iar transformarea unui c.i.m. cu timp partial in c.i.m. cu norma intreaga se face in conditiile in care in c.i.m.nu sunt incluse urmatoarele:
a) durata muncii şi repartizarea programului de lucru;
b) condiţiile în care se poate modifica programul de lucru;
c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 contracte de munca cu 8h? Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, se poate ca o persoana sa aiba 2 contracte individuale de munca la 2 firme diferite cu norma intreaga de luni-vineri,fiind trecut la ambele firme cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o situatie, eu am contract cu 8 ore in cadrul universitatii ... mireille_is mireille_is Buna ziua, Am o situatie, eu am contract cu 8 ore in cadrul universitatii de stat si un al doilea contract cu 8 ore in privat. Cei de la universitate imi ... (vezi toată discuția)
Program de lucru 12/24 ataela1 ataela1 Buna ziua,am un salon de infrumusetare in care isi desfasoara activitatea si 2 coafeze intre orele 9-21. Doresc sa le fac un program de lucru in asa fel incat ... (vezi toată discuția)