avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Am o situatie, eu am contract cu 8 ore in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Am o situatie, eu am contract cu 8 ore in cadrul universitatii ...

Buna ziua,
Am o situatie, eu am contract cu 8 ore in cadrul universitatii de stat si un al doilea contract cu 8 ore in privat. Cei de la universitate imi spun acum ca nu am voie sa am 2 contracte de 8 ore concomitent. Ma puteti ajuta cu articolul de lege care sa ma ajute in situatia mea? mi se pare anormal daca mie programul care nu este fix imi permite asta, acum sa renunt la o parte din norma de lucru din privat :(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:48, 27 Septembrie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, o persoana poate incheia c.i.m. cu norma intreaga / timp partial cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga/ timp partial.
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai multe contracte de munca Jenny50 Jenny50 Pot avea mai multe contracte de munca, la angajatori diferiti? Mentionez ca am un contract de munca cu norma de 8 ore/zi la un angajator si un alt angajator ... (vezi toată discuția)
Munca parttime Byngars Byngars Buna lucrez la stat cu norma întreaga m-aș putea angaja la privat la 4 ore sau chiar 8 (vezi toată discuția)
Contract de munca Transfuzii Transfuzii Bună seara! Am contract de munca norma întreaga 8 ore, la stat. Este legal dacă închei un contract de munca de 2 ore zilnic cu o firma privata? (vezi toată discuția)