avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mai multe contracte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mai multe contracte de munca

Pot avea mai multe contracte de munca, la angajatori diferiti? Mentionez ca am un contract de munca cu norma de 8 ore/zi la un angajator si un alt angajator vrea sa lucrez pt el tot cu contract de munca(aceeasi calificare, lucrez de acasa pentru ambii concomitent). Pot face si cu al doilea contract pe 8 ore/zi?
As dori sa stiu si daca se iau aceste contracte in considerare la stabilirea pensiei.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:32, 26 Octombrie 2018
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, mai puteti incheia un c.i.m. cu un nou angajator chiar daca mai aveti un c.i.m. cu norma intreaga/ cu timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o situatie, eu am contract cu 8 ore in cadrul universitatii ... mireille_is mireille_is Buna ziua, Am o situatie, eu am contract cu 8 ore in cadrul universitatii de stat si un al doilea contract cu 8 ore in privat. Cei de la universitate imi ... (vezi toată discuția)
Ma pot angaja cu 8 ore/zi si lucra la o firma cand sunt in concediu ... matrimonial matrimonial Ma pot angaja cu 8 ore/zi si lucra la o firma cand sunt in concediu de odihna la o alta firma? (vezi toată discuția)
Munca parttime Byngars Byngars Buna lucrez la stat cu norma întreaga m-aș putea angaja la privat la 4 ore sau chiar 8 (vezi toată discuția)