avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1257 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Taxe: TVA si Impozit
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Taxe: TVA si Impozit

Am si eu o nelamurire daca am un spatiu comercial la care am mai multi chiriasi....20 la numar.....trebuie sa platesc si tva? Mentionez ca sunt pf nu pfa si am auzit ca daca ai mai mult de 5 contracte te face pfa automat si platesti si tva. Ma lamureste si pe mine cineva care e treaba cu asta? Adica daca aveam inchiriat unui singur chirias....un singur contract nu trebuie si daca sunt peste 5 treebuie? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 16:50, 8 Februarie 2012
conform art. 62, alin. 2 din codul fiscal, persoanele fizice care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor din derularea unui număr mai mare de 5 contracte de închiriere la sfârşitul anului fiscal, începând cu anul fiscal următor califică aceste venituri în categoria venituri din activităţi independente şi le supun regulilor de stabilire a venitului net pentru această categorie.

daca aveti un singur contract, acesta se inregistreaza la fisc si trebuie sa platiti impozit 16% din venitul net, care este egal cu venitul brut minus 25% cota forfetara de chletuieli.

daca aveti mai mult de 5 contracte, deveniti persoana fizica autorizata si sunteti obligat sa conduceti evidenta contabila.

tva nu se plateste intrucat inchirierea bunurilor imobile intra in sfera operatiunilor scutite de tva (art. 141, alin 2, lit e cd fiscal)
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
xerxes, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasesc 5 contracte de inchiriere VARVARA CORNEL VARVARA CORNEL Buna ziua .sot si sotie detinem o cladire care am amenajat si utilat pentru inchiriere comercianti.Am depasit fiecare 5 contracte de inchiriere .intrebarea ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar petra77 petra77 Buna ziua.am inchiriat un apartament.contraxtul se supune impozitului forfetar sau obligatoriu celui real? (vezi toată discuția)
Cas contract de inghiriere lore33 lore33 Buna ziua! Chiar acum am primit prin posta de la casa de pensii o scrisoare in care ma obliga sa ma asigur. Mentionez ca la sf anului 2008 am avut mai mult de ... (vezi toată discuția)