avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi financiare neplatite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi financiare neplatite

Daca firma se afla in reorganizare judiciara si nu a platit salariile la angajatii pe care i-a disponibilizat si administratorul judiciar nu depune la AJOFM o lista cu creantele pe care le are fata de acesti angajati pentru ca ei sa poata fi platiti de catre stat, cum se pot recupera acesti bani de catre disponibilizati?
Pot sa il oblige intr-un anumit mod pe administratorul judiciar ca acesta sa depuna actele necesare la AJOFM pentru ca angajatii disponibilizati sa-si primeasca drepturile financiare pentru care au muncit?
In aceasta situatie sunt aproximativ 300 de persoane :(
Cel mai recent răspuns: malmare_ramona , utilizator 17:04, 9 Februarie 2012
Numai printr-o actiune in instanta administratorul judiciar poate fi obligat la asa ceva ...
Multumesc. In instanta ar trece poate ani intregi si oamenii nu ar primii banii cuveniti.
Eu cred ca , in acest caz, ar fi admisibila procedura ordonantei presedintiale ... Potrivit art.581 alin.1 C.proc.civ., instanta va putea sa ordone masuri vremelnice in cazuri grabnice, pentru pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin intarziere, pentru prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara, precum si pentru inlaturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executari.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala Ramona1982 Ramona1982 l a ce instanta se introduce si pt ce anume se cere, cum se formuleaza? se poate dobandi o proprietate prin asemenea oronanta? pe drept comun s-a judecat (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala andapopa andapopa Va rog sa imi dati sfaturile necesare: Pentru ordonanta presedintiala trebuiesc indeplinite anumite conditii ca sa pot apela la ea?De ce altii apeleaza la ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala yuxyujia yuxyujia va rog sa-mi spune-ti cum pot cere ORDONANTA PREZIDENTIALA - mi s-a respins contestatia la executare si pot face recurs - cum pot cere ordonanta ... (vezi toată discuția)