avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... utilizarea Reg inventar 14-1-2/a si Reg inventar ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

utilizarea Reg inventar 14-1-2/a si Reg inventar 14-1-2,pt PFA?in ce fel?

1)Daca bunurile nu sunt ale PFA,atunci nu se inregistreaza in registru inventar, dar se inventariaza anual?
Deci,daca am masini de cusut trecute pe Intr Indiv ,prin Contract de comodat,nu le trec in REg inventar 14-1-2/a ,dar le trec in Reg inventar 14-1-2 ,la inventarierea de la sfarsit de an?Cu ce valoare,daca sunt luate prin Contr de comodat?

2)Pot folosi Reg inventar 14-1-2/a -cel numerotat,snuruit si parafat de ANAF si la inventarierea stocurilor?
Contabilul meu asa spune,ca se poate .
Si mai spune ca Reg inventar 14-1-2 (cel fara "a"),se foloseste numai de catre firme care tin contabilitatea in partida dubla ,cea cu conturi,mi-a citat din Instructiuni de completare a Registrului: "...se completeaza pe baza datelor cuprinse în listele de inventariere şi respectiv în procesele-verbale de inventariere a elementelor de activ şi de pasiv, prin gruparea acestora pe conturi sau grupe de conturi, după caz. ".......deci,pt ca scrie aici de conturi,zice ca nu se refera la PFA,care nu lucreaza cu conturi....
Are dreptate?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
ismi3ismi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nicoleta-Daniela Moldovan , Contabil 14:45, 12 Februarie 2012
Bunurile detinute in baza unui contract de comodat nu se inregistreaza in patrimoniu. In ceea ce priveste Registrul inventar, in el se inventariaza stocul de marfa, de materii prime, de materiale, stocul de imobilizari, etc. Nu prea conteaza formatul, se poate adapta fara probleme in functie de specificul activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru inventar pfa caciulatu caciulatu am niste utileje pe PFA, as dori sa stiu daca acestea se trec in registru inventar doar la achizitie, sau la fiecare sfarsit de an. ... (vezi toată discuția)
Registru inventar morariumimi morariumimi ce se trece in registru inventar- articolele sauspecific ca s-a efectuat inventarul ,ziua, luna ... :\\"> (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa Lavinika Lavinika Va rog, daca poate sa-mi zica cineva cum se procedeaza in contabilitatea PFA-urilor in urm. caz: ( eu lucrez pt un CIM dar este la fel ca si la pfa, nu?) - pt ... (vezi toată discuția)