Buna dimineata!
Scriu in acest forum cu speranta de a gasi o solutie in aceasta problema dupa cum urmeaza.
Anul trecut (2011) in septembrie am primit o pedeapsa (10 luni cu suspendare si 2 ani de supraveghere...odata la 3 luni ,pentru trafic de droguri de risc.).Inainte de a se pronunta pedeapsa am avut o oportunitate de a pleca la munca in noua zeelanda pe care nu am refuzat-o,nestiind ca o sa urmeze o perioada de supraveghere.Tin sa precisez ca am fost prezent la celelate infatisari.
In luna ianuarie anul acesta tatal meu a primit o citatie pentru a ma prezenta.Odata prezentat tatal meu,i s-a spus ca sunt obligat sa ma intorc in tara in maxim o luna altfel se transforma pedeapsa in executare.
Bineinteles ca asa am si facut,deoarece nu ma sustrag si nu vreau sa am nici o problema cu legea.Am fost la doamna respectiva cu intentia de a mari termenul acela de 3 luni deoarece imi este imposibil atat din punct de vedere material cat si dpdv al locului de munca sa vin din 3 in 3 luni,precizandu-i ca noua zeelanda este la 17 000km fata de romania.Bineinteles,nu a interesat-o,iar noul termen de infatisare este in luna mai.
As vrea sa stiu daca exista vreo posibilitate prin care as putea mari acest termen din 3 in 3 luni,am inteles ca exista o posibilitate sa fie din 6 in 6 luni.Luni am biletul de avion catre noua zeelanda si nu stiu unde sa ma duc sa depun aceea cerere,sau ce altceva as putea face.
la termenul de judecata depuneti dovada faptului ca plecati in N.Z. pentru a munci...
motivand prin faptul ca este si o raspundere a angajatorului care a acceptat detasarea ...este posibil sa vi se admita ;)
Poate nu m-am facut eu bine inteles,insa sentinta a fost data in luna septembrie 2010 si s a judecat si la curtea de apel unde a ramas aceeasi sentinta.
Eu acum sunt in Romania si m am prezentat la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucuresti deoarece sunt sub supraveghere simestriala.
Ceea ce vreau eu sa obtin este amanarea acestei supraghereri simetriale daca se poate din 6 in 6 luni. Nu mai exista nici un proces,sentinta este definitiva inca din sept 2010.
In acest caz puteti face o cerere de prelungire a termenului in care sunteti obligat sa va prezentati la Serviciul de protectie a victimelor si reintegrare sociala a infractorilor ( in cazul dvs) motivand faptul ca nu va puteti prezenta la termenele stabilite de instanta intrucat prestati o activitate salariala in strainatate ( depuneti si documentele necesare) si nu din cauza relei credinte.