avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amanarea prezentarii la termenul de supraveghere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amanarea prezentarii la termenul de supraveghere

Buna dimineata!
Scriu in acest forum cu speranta de a gasi o solutie in aceasta problema dupa cum urmeaza.
Anul trecut (2011) in septembrie am primit o pedeapsa (10 luni cu suspendare si 2 ani de supraveghere...odata la 3 luni ,pentru trafic de droguri de risc.).Inainte de a se pronunta pedeapsa am avut o oportunitate de a pleca la munca in noua zeelanda pe care nu am refuzat-o,nestiind ca o sa urmeze o perioada de supraveghere.Tin sa precisez ca am fost prezent la celelate infatisari.
In luna ianuarie anul acesta tatal meu a primit o citatie pentru a ma prezenta.Odata prezentat tatal meu,i s-a spus ca sunt obligat sa ma intorc in tara in maxim o luna altfel se transforma pedeapsa in executare.
Bineinteles ca asa am si facut,deoarece nu ma sustrag si nu vreau sa am nici o problema cu legea.Am fost la doamna respectiva cu intentia de a mari termenul acela de 3 luni deoarece imi este imposibil atat din punct de vedere material cat si dpdv al locului de munca sa vin din 3 in 3 luni,precizandu-i ca noua zeelanda este la 17 000km fata de romania.Bineinteles,nu a interesat-o,iar noul termen de infatisare este in luna mai.

As vrea sa stiu daca exista vreo posibilitate prin care as putea mari acest termen din 3 in 3 luni,am inteles ca exista o posibilitate sa fie din 6 in 6 luni.Luni am biletul de avion catre noua zeelanda si nu stiu unde sa ma duc sa depun aceea cerere,sau ce altceva as putea face.

Va multumesc mult pt timpul acordat !
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
catalin201, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lavinia Buturuga , Avocat 12:34, 8 Februarie 2012
la termenul de judecata depuneti dovada faptului ca plecati in N.Z. pentru a munci...
motivand prin faptul ca este si o raspundere a angajatorului care a acceptat detasarea ...este posibil sa vi se admita ;)
Poate nu m-am facut eu bine inteles,insa sentinta a fost data in luna septembrie 2010 si s a judecat si la curtea de apel unde a ramas aceeasi sentinta.
Eu acum sunt in Romania si m am prezentat la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucuresti deoarece sunt sub supraveghere simestriala.

Ceea ce vreau eu sa obtin este amanarea acestei supraghereri simetriale daca se poate din 6 in 6 luni. Nu mai exista nici un proces,sentinta este definitiva inca din sept 2010.
In acest caz puteti face o cerere de prelungire a termenului in care sunteti obligat sa va prezentati la Serviciul de protectie a victimelor si reintegrare sociala a infractorilor ( in cazul dvs) motivand faptul ca nu va puteti prezenta la termenele stabilite de instanta intrucat prestati o activitate salariala in strainatate ( depuneti si documentele necesare) si nu din cauza relei credinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand as putea redobandi permisul de conducere? Liveros1995 Liveros1995 Buna ziua, Stimati avocati, in urma cu aprox o luna a fost data solutie da catre tribunal cu privire la dosarul meu de abateri la regimul rutier... Datorita ... (vezi toată discuția)
Condamnare conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (art.336 ncp) zapata_29 zapata_29 Ora estimata: 09:00 Complet: P3COMPLET CONTINUITATE Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin.(1) Cod penal cu aplic. art. 396 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tatal meu a fost condamnat la inchisoare cu suspendare ... adrian.postolache adrian.postolache buna ziua! Tatal meu a fost condamnat la inchisoare cu suspendare timp de 6 luni, cu plata cheltuielilor avansate de stat in valoare de 900 de lei si munca in ... (vezi toată discuția)