avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere datorie

Buna ziua. Figurez la [firma de telefonie] cu 3 facturi restante, emise in 25.07.2009 , 25.08.2009 si 25.09.2009. In martie si februarie 2010, am achitat o parte din aceste facturi (fiind contactata la acea vreme de cei de la o firma de recuperare), ulterior sistand plata debitului restant. In momentul de fata, am fost contactata de o alta firma de recuperare, aceasta solicitandu-mi plata debitului restanta la 05.03.2010 (dupa inregistrarea platillor facute de catre mine), plus a penalitatilor conform contractului incheiat cu furnizor telefonie Romania.
Intrebarea mea este, daca aceste facturi intra sub incidenta legii prescriptiei?

Cu stima,

Andreea
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Andreea_1985_ , utilizator 17:36, 8 Februarie 2012
Vor intra dar numai peste trei ani de la data emiterii facturii. Daca nu faceati plata din 2010, va apropiati de termenul de prescriptie. Asa, mai aveti de asteptat pana in 2013 iar pana atunci va pot actiona in instanta.#-o
Daca nu va actioneaza in judecata , datoria se prescrie in martie 2013
Va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere restante petrescuflorin petrescuflorin dupa cat timp se poate prescrie o restanta la o factura de telefon ?sau daca se poate adauga dobanda daca sant calculate penalitati .am cerut date despre cont ... (vezi toată discuția)
Somatie plata top factoring BirloiuD BirloiuD Buna ziua. Numele meu este Birloiu D, ieri am primit un plic de la o societate de recuperare Top Factoring prin care eram instiintat ca am de plata o factura ... (vezi toată discuția)
Penalitati si recuperatori telefonie mobila calin_paula calin_paula buna ziua! va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri: am un coleg la munca care a primit telefon de la o firma de recuperare ca datoreaza 2300 (nu stiu cat ... (vezi toată discuția)