buna ziua! in data d 19.09.2011 mam angajat in functia de lucrator gestionar la o firma,cu 5 zile inainte mai precis in 14.09.2011 am fc un inventar iar in 21.09.2011 sa mai facut inca un inventar deoarece ei sustineau ca fata care a lucrat la ei inaintea mea a iesit pe minus, insa nu am semnat nici unu dintre ele doarece eu vroiam sa numar personal toate articolele din acel stand,solicitand acest lucru sefului mi-a spus ca o sa-l facem insa nu am mai facut,in 06.01.2012 am facut inventar si am iesit minus 9500 ron,iar el spune ca trebuie sa-i dau banii,eu cosider ca acest lucru nu este posibil deoarece nu am preluat gestiunea (nu sa facut nici un proces verbal de predare primire si nu am semnat nici inventarele),in toata aceasta perioada am semnat doar avize de insotire a marfii,si ultima noutate acestia m-au dat in judecata,va rog sa-mi spune-ti ce pot face???daca am vreo sansa sau cum pot demonstra ca nu am luat acesti bani??am sanse de castig??ei pretind ca in perioada cand am lucrat la ei le-am creat acest prejudiciu,si sunt chemata la tribunal in 20.02.2012 la sectia civila
va multumesc din suflet
Buna ziua!
ieri am fost la politie impreuna cu avocatul meu
am dat declaratie,totul a decurs foarte bine,am depus la dosar sentinta
mi s-a permis sa depun sentinta deoarece plangerea a fost facuta pentru DELAPIDARE (denumirea pt caz penal) iar pe partea civila pretentii-minus ingestiune
deci eu am fost judecata pt acel lucru doar ca pe partea civila
mi s-a spus de la politie ca voi primi prin posta raspunsul anchetei,eu cred ca va iesi bine
inca ceva raspunsul anchetei poate fi contestat?
eu am inteles ca primesc raspuns de la politie si doar daca au vreo suspiciune trimit dosarul la parchet
asta inseamna ca ei trimit totusi dosarul cu acea plangere la parchet?in cat timp se primeste raspunsul???inseamna ca parchetul decide daca voi fi judecata din nou sau nu
crede-ti ca sunt sanse sa ma judece din nou??chiar dc eu mam judecat cu ei pt aceeasi cauza
Buna , as avea cateva nalamuriri legate de impunerea lipsei de inventar .
Sa descriu situatia de la inceput : este 1 singur gestionar, angajat din Oct 2012, apoi la 15 zile a fost angajat 1 motostivuitorist, si la 1 luna ( aprox) 2 manipulanti. fara a li se face un instructaj de munca - prezentare marfa, cum sa opereze, detalii specifice bunurilor existente in gestiune, in cursul lunii decembrie au fost nevoiti sa presteze ore suplimentare ( excesiv de multe, programul incepea la 9 dimineata , si terminau la 11-12 noaptea, uneori si la 3 dimineata - a doua zi si de la 9 reluau programul normal) datorita lipsei de personal si a volumului foarte mare de munca ( un depozit siminar, cu acelasi numar de comenzi pe zi - 50- lucreaza in 3 schimburi, cu gestionar pe fiecare schimb). - orele suplimentare figureaza in pontaj.
Mentionez ca depozitul este recent infiintat ( practic odata cu gestionarul angajat), si nu s-a efectuat pana in luna februarie 2013 nici un inventar al gestiunii.
In urma inventarului s-au constatat lipsuri din gestiune ( o valoare destul de mare ), pe care societatea doreste sa o impute gestionarului/angajatilor pe depozit.
Mentionez ca gestionarul a efectuat in aceasta perioada 2 saptamani de concediu medical , perioada in care nu a fost delegata o persoana inlocuitoare care sa verifice iesirile/intrarile fizice din depozit.
In depozit nu exista camere de inregistrat .
Se poate imputa valoare lipsa din gestiune in totatlitate numai gestionarului si in conditiile in care programul de munca a fost supra depasit si volumul de munca a fost cat pentru inca 8 angajati?
Multumesc pentru raspunsuri, orice lamurire poate fi de folos, in momentul de fata nu stim cum sa actionam in aceasta situatie .
Predarea de gestiune
eindianu
am si eu o intrebare legata de predarea unei gestiuni, sunt gestionar la o firma de logistica am vrut sa-mi dau demisia de la firma actuala si a fost facut un ... (vezi toată discuția)