am lucrat la o firma vanzatoare impreuna cu un coleg.la inventar am iesit minus si acum trebuie sa platim.O parte din el.Poate a furat colegul..sau sefa si ea avea cheie de la magazin, uneori a ramas in locul nostru putin.Ideea este ca avem regulament si fise in care scrie ca suntem raspunzatori pentru minusuri, am semnat toate inventarele si declaratiile colegul a semnat chiar si o somatie si angajament de plata pentru o parte din minus nu pentru tot.Eu nu am semnat decat inventarele fizice.Dupa concediu mi-a desfacut contractul cu 55b.
Daca ne dau in judecata ce mi se poate intampla?
Va trebui sa dovedeasca ca sunteti vinovata.In cazul in care va depune actiune civila in pretentii,la judecatorie sau actiune in pretentii in dreptul muncii,la tribunal.Faptul ca contractul de munca a fost desfacut cu art.55 lit.B (CU ACORDUL PARTILOR) este un dezavantaj pentru angajator in cazul in care va actioneaza in judecata.
Daca va actioneaza in instanta, atunci pe baza probelor administrate, instanta va poate obliga sa platiti prejudiciul cauzat - contravaloarea marfii lipsa la inventar -.sau se poate respinge actiunea angajatorului - situatie in care nu sunteti obligata sa achitati ceva.
nu ne-au imputat toata valoarea la inventar doar marfa pentru care am semnat cand ne-am angajat, marfa la care nu au cum sa ajunga clientii si ne-au mai spus ca o sa ne ceara si daune pe langa minus, poate sa faca asa ceva?