avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot primi indemnizatia pentru cresterea copilului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot primi indemnizatia pentru cresterea copilului conform noii legislatii?

Buna ziua tuturor,

numele meu este Ileana, am nascut pe 1 septembrie 2008 si ma aflu in concediu postnatal a carui perioada de 126 de zile expira pe 4 ianuarie 2009. Voi beneficia de marirea cu 85% a CIC? Daca da, din ce venituri imi vor calcula indemnizatia?
Intreb acesta, deoarece actualul ministru al muncii, d-na Campeanu, a declarat ca mamele care nu au venituri pe 2008 nu vor beneficia de marirea in cauza. Se poate lua in calcul si indemnizatia de maternitate (concediul postanal) sau numai venitul din perioada 1sept 2007/1sept 2008?
Tot d-na Campeanu a declarat ca se vor lua in calcul doar veniturile din care s-au retinut fonduri pentru bugetul asigurarilor sociale, iar la concediul postnatal se retine din baza de calcul pe sase luni doar suma alocata pensiei.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 4 Noiembrie 2008
Cuantumul de 85% se aplica la veniturile realizate in ultimele 12 luni. Noile prevederi intra in vigoare la data de 01.01.2009.
Veniturile care se iau in calcul sunt venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, si anume : venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, aşa cum sunt definite de această lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! cum se calculează indemnizația de concediu creștere ... Cornelia 123 Cornelia 123 Bună ziua! Cum se calculează indemnizația de concediu creștere copil în următoarea situație? Data probabila a nașterii luna iulie 2021. Mămica ... (vezi toată discuția)
Neconcordanta indemnizatie concediu nastere si lauzie edward_zone edward_zone Sotia mea a nascut in octombrie 2008 dupa care a beneficiat de concediu de maternitate si lauzie de 126 zile timp in care a primit indemnizatia pentru acet tip ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor - postanal Ami me Ami me Buna ziua, As vrea sa stiu daca veniturile incasate din drepturi de autor se iau in calcul la calculul venitului postanatal. Va multumesc (vezi toată discuția)