avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Revisal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Revisal

Ce coduri CAEN avem la femeia de servici,asociatie etc?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:16, 9 Februarie 2012
am gasit cod caen si mai bun la asociatii 6832

Este posibil sa ii fac contract cu 1 ianuarie 2012? sau pot doar de azi inainte?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
DentistaD, utilizator
Codul CAEN pentru asociatii de proprietari este 9700, nu altul.

Nu, contractul de munca intra in vigoare si este transmis in Revisal cu cel mai tarziu o zi inainte de ziua in care produce efecte. De exemplu, daca o angajati cu 1 aprilie, pe 30 martie ati si introdus contractul in Revisal, chiar mai devreme ca sa va luati si o marja de manevra pentru cazul ca nu va merge internetul sau stiu eu ce alte intamplari ...

Nu se depun in Revisal contracte deja intrate in functiune.

Deci puneti-va la punct toate cele necesare si cand sunteti pregatita, ii faceti contract de munca si il si trimiteti in Revisal imediat, asa cum v-am spus mai sus.
Pentru a lucra cu serverul ITM pe care se afla Revisal va trebuie o parola de acces pe care o luati de la ITM, completand niste formulare specifice pe care le luati de pe www.inspectiamuncii.ro etc.
Contabila dv. va poate spune in amanunt sau poate va si ajuta sa va descurcati la inceput.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
elga50, moderator
www.avocatnet.ro/content/for...

Am inteles.
Cu codul este spus chiar de contabila si am gasit acelasi s ila dv pe site sugerat de dl grecu acelasi cod.
@DentistaD, ati afirmat bine ca AP este angajator si ca orice angajator ai un act constitutiv in care mentionezi scopul infiintarii, iar scopul este administrarea proprietatii comune, nicidecum a proprietatilor private conform cod 9700.
In cazul in care sunteti de acord sa angajati personal care sa va administreze blocul, inseamna ca sunteti de acord sa va administrati doar blocul dumneavoastra, in caz contrar conform cod 6832 inseamna ca AP se transforma in societate comerciala care are ca scop administrarea imobilelor pe baza de tarif sau comision, deci angajatii vor deveni salariatii unei societati comerciale, cu factor de risc 0,159%.
AP au cod 9499 cu factor de risc 0,168% si nu ca as vrea eu, dar astazi am participat la o intalnire cu asociatiile de proprietari si reprezentanti ANAF unde s-a discutat despre cod CAEN, contributii, declaratii si unde s-a mentionat 9499, recunoscut si de ITM.
Atunci de ce in decl.112 se cere codul CAEN 9700? Cand pui mouse-ul pe campul "Cod CAEN", pana sa incepi sa alegi din lista, apare o eticheta care spune ca "asociatiile de proprietari au codul 9700".
O declaratie data cu codul CAEN 9700 este acceptata si nu a dat erori. Care sa fie explicatia?
Personal nu am preferinte, dar ne-au sucit cu acest CAEN de nu mai stim de noi, ba a fost 9499, ba 9700, acum spuneti ca iar este 9499.....X-(

@DentistaD, doua lucruri sa va mai spun:

- trebuie sa aveti stampila asociatiei, asta va trebuie pentru stampilarea formularelor-imputerniciri pentru ITM, cat si pentru declaratia de mentiuni 010 la ANAF.
- din Revisal nu puteti sterge inregistrari. Puteti numai corecta sau modifica date. Sfatul meu este sa va "jucati" pe Revisalul pe care il aveti acasa in calculator si cand ati ajuns la concluzia ca stiti cum sa-l completati si sa lucrati cu el, il instalati din nou.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen asociatie proprietari cococretzu cococretzu Care este codul CAEN pentru o asociatie de proprietari? Pe acest forum am gasit 9700, insa pe site-ul ANAF apare mentionat codul 9499 ... (vezi toată discuția)
Cod caen pushik67 pushik67 ce implica infiintarea unei intreprinderi individuale pe cod caen 6832 (vezi toată discuția)
noul cod caen doina62 doina62 De la 1 iunie s- schimbat cota de fond de risc.Asociatiile de proprietari aveau cod caen 9700( cf atentionarii declaratiei 112).Acum acest cod caen nu mai ... (vezi toată discuția)