avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer proprietate de pe pers.fizica pe o societate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer proprietate de pe pers.fizica pe o societate

Eu si cu fratele meu avem concesionata de la primarie o parcela. Pe aceasta parcela am construit impreuna, cota egala, o casa. Acum am vrea sa trecem concesiunea si imobilul construit pe o soc. comerc. pe care o detinem tot noi doi, in cote egale. Am inteles ca, contractul de concesiune il putem transfera/ceda pe SC, dar care este modalitatea cea mai ieftina si la indemana de a transfera si proprietatea imobilului pe Sc. Mentionez ca am obtinut niste fonduri europene pe SC si am vrea sa transformam casa in pensiune. Un contract de comodat imobil incheiat intre noi, pers.fizice si SC pe care o detinem, nu ar fi o solutie? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tipadana , utilizator 13:52, 19 Februarie 2012
Orice costa,in afara contractului de comodat.
Ok, am inteles. Va multumesc pentru timpul acordat.
donatia, vanzarea sau aportul costa la fel de mult, in toate cazurile veti plati un impozit.
pentru a reduce costurile cereti oferte de la mai multi notari.
intai si intai interesati-va daca nu va este de ajuns contractul de comodat incheiat in forma autentica pe o perioada de minimum 5 ani si notat in cartea funciara a imobilului.
Da, am inteles. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de servitute cerut de banca care ofera creditul ipotecar snakecirci snakecirci Din luna februarie si pana in prezent incerc sa refinantez un credit ipotecar cu o alta banca. Dupa o sumedenie de hartii cerute de banca care refinanteaza ... (vezi toată discuția)
Donatie si intabulare adelutzacj adelutzacj Buna seara, as avea o rugaminte la cine ma poate ajuta cu un sfat.Mama mea vrea sa imi doneze cota parte dintr-o casa pe care a obtinut-o prin mostenire cu ... (vezi toată discuția)
Cumparare garaj fara cf ? garibaldi13 garibaldi13 Cine ma ajuta si pe mine cu un sfat ? Vreau sa cumpar un garaj construit pe un teren concesionat de la primarie . Are aut de constr. insa nu e intabulat. ... (vezi toată discuția)