avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sanctiune pentru vanzare bunuri aflate sub sechestru
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sanctiune pentru vanzare bunuri aflate sub sechestru

Buna ziua,
ma puteti ajuta va rog. Am castigat un proces cu o firma care ne datora bani. Am pus sentinta in executare, iar cand executorul a mers pe teren, administratorul societatii a dat o declaratie prin care se angaja ca pana la o anumita data sa achite debitul. Intre timp executorul i-a pus sechestru pe bunurile mobile ce le-a gasit in restaurant.
Evident ca la data mentionata nu si-au achitat debitul, in consecinta trebuia sa se treaca la licitarea bunurilor sechestrate, insa in momentul in care s-a deplasat din nou pe teren, bunurile nu au mai fost gasite. Biroul executorului ne-a comunicat acest lucru si fata de cele prezentate sa procedam spre cele legale.
Rugamintea mea este sa ma ajutati in acest sens. Care este temeiul legal care sanctioneaza acest lucru.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:31, 6 Noiembrie 2008
Art 244 din codul penal- Sustragerea de sub sechestru.
Sustragerea unui bun care este legal sechestrat se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 1 an sau cu amenda.
Daca fapta a fost savarsita de custode, pedeapsa este inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
Multumesc mult pentru raspuns.
Vedeti si motivele pentru care bunurile nu se mai afla acolo.Poate ca nu le-a instrainat.
Dar daca nu il gasiti sa vorbiti cu el puteti face plangere penala.Plangerea trebuie facuta in scris.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie ContSters159916 ContSters159916 Buna ziua, Lurez la o firma de fier vechi si ni s -a pus sub sechestru o cantitate de fier vechi.Ce se intampla daca cantitatea de fier vechi a disparut de ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla? Ionutcristy Ionutcristy Buna,am un bun mobil pe societate sub sechestru la finante care nu s a reusit vinde,intrebarea mea este ce se poate intampla daca voi vinde eu acest bun mobil ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator apetra apetra in cazul in care am incheiat un contract de vanzare cumpare echipamente si ulterior aflam ca sunt puse sub sechestru care este procedura pentru a recupera ... (vezi toată discuția)