avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CUSTODIE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CUSTODIE

Buna ziua,

Lurez la o firma de fier vechi si ni s -a pus sub sechestru o cantitate de fier vechi.Ce se intampla daca cantitatea de fier vechi a disparut de sub sechestru?
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 11:16, 17 Ianuarie 2011
ce intelegeti prin "a disparut"?
in general se incadreaza la art.244 CP - Sustragerea unui bun care este legal sechestrat se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 1 an sau cu amendă. Dacă fapta a fost săvârşită de custode, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
Se vor efectua cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 244 Cod penal - sustragerea de sub sechestru.

Amenda in ce cuantum va fi?
Daca cel vinovat nu este custode, intre 300 si 15.000 lei.
Daca cel vinovat este custode, intre 500 si 30.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate intampla? Ionutcristy Ionutcristy Buna,am un bun mobil pe societate sub sechestru la finante care nu s a reusit vinde,intrebarea mea este ce se poate intampla daca voi vinde eu acest bun mobil ... (vezi toată discuția)
Imprumutul garantat cu un bun deja sechestrat. sustragere de sub sechestru? Irina S. Irina S. In situatia in care un bun care a fost anterior sechestrat legal ;i lasat in custodia proprietarului, dar proprietarul bunului imprumuta o suma de bani si ... (vezi toată discuția)
Sanctiune pentru vanzare bunuri aflate sub sechestru tonidi tonidi Buna ziua, ma puteti ajuta va rog. Am castigat un proces cu o firma care ne datora bani. Am pus sentinta in executare, iar cand executorul a mers pe teren, ... (vezi toată discuția)