avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Citatie de la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Citatie de la locul de munca

Va salut cu respect ! Povestea mea incepe in urma cu 2 ani cand am lucrat la o firma unde am avut gestiune comuna cu inca o persoana. La primul inventar si ultimul am iesit lipsa o suma de bani (nici pana in prezent nu stiu ce suma a fost exact) fapt ce a atras asupra sa oprirea lichidarii (de pe luna iulie) si avans + lichidare (luna august) o suma undeva la 1700 de persoana bani pt care ne a pus sa semnam pe statul de plata undeva la 1 septembrie si in schimb am primit o chitanta precum ca ni se imputa suma de 1700 conform cu inventarul .
Zilele trecute am primit citatie de la firma respectiva pentru Fond pretentii iar in cererea de chemare in judecata scrie pe data de x in urma inventarului sa constatat o lipsa in gestiune a paratilor de 2000 si prin acest fapt ne a fost desfacut contractul de munca iar din intreaga suma s-au recuperat doar de la mine suma de 400 roni .
Bun in aceasta afirmatie din ce stiu eu sunt 3 lucruri gresite . 1 . inventarul nu a fost facut la data care scrie in cerere de chemare in judecata
2. chitanta aceea de 400 roni nu imi aduc aminte de ea :) plus ca scrie ca a fost inregistrata undeva cu o luna jumate dupa ce noi am parasit firma . si mai rau de atat ei ne`au taiat o chitanta mie de 1700 , o chitanta colegului de 1700 . plus ca nu am mai primit nici bonurile de masa pe ultimile 2 luni .
3.in aceasta cerere mai scrie ca ne`a fost desfacut contractul de munca ,fals . contractul a fost pe perioada determinata si a fost incheiat cum l au stabilit de la inceput .
Cand noi am plecat de la firma respectiva nu ne`au pomenit ca mai avem sa le dam vreun ban :) mai mult decat atat contractul a fost incheiat cu litera corespunzatoare precum ca nu au fost probleme iar dupa 2 ani de zile asa din senin se trezesc ca mai vor niste bani .
Astept sfatul Dvs . credeti ca ar fi mai bine sa renuntam si sa le achitam acea suma ? sau sa mergem in proces ? Va multumesc :)
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
mrbodo, utilizator
Cel mai recent răspuns: mrbodo , utilizator 10:40, 11 Februarie 2012
1. Din datele furnizate de dvs , ar reiesi ca ati achitat o suma de 1700 lei si ei au recunosc plata unei sume de 400 lei .... ceea ce este o contradictie, intrucat dvs aveti chitanta emisa de angajator.

2. Daca exista atatea contradictii intre cererea de chemarea in judecata si realitatea prezentata de dvs, atunci prin intampinare la cererea lor prezentati fapele asa cum le stiti si solicitati in final respingerea actiunii ca fiind nefondata ... la intampinare depuneti si copia chitantei respective.
Problema este ca la dosarul intocmit de ei apare chitanta mea de 1700 dar a colegului meu nu . iar in cererea de chemare in judecata apare ca fiind o alta chitanta de a mea de 400 ron care nu exista :D . oare daca merg la firma lor si cer o copie dupa statul de plata si dupa cotorul chitantierului primesc ? ca sa vedem de ce nu apare la dosar si chitanta de 1700 a colegului .
Dvs nu aveti o copie a chitantei cu care ati platit cei 1700 lei? ...
Va multumesc frumos pt raspuns ! sa rezolvat , am contactat un avocat care o sa ne reprezinte ! exact cum a-ti spus si dvs. sunt foarte multe contradictii in cererea de chemarea in judecata si actele pe care le au la dosar :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut pe cineva care sa ma ajute sa fac o intampinare...bineinteles contra cost cata_johnnny cata_johnnny am nevoie sa fac o intampinare pentru un proces care este vineri 28 mai .... caut pe cineva care sa ma ajute...bineinteles ca platesc! ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)
Probleme cu societate furnizoare servicii telefonie mobila TUki TUki Buna ziua, am urmatoarea problema. Am facut un contract de telefonie mobila cu Cosmote in 2006. Din motive personale nu am reusti sa platesc factura in timp, ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati sa fac o intampinare si sa imi dati cateva sfaturi!...sunt disperat! cata_johnnny cata_johnnny Buna ziua, In urma cu ceva timp am lucrat la o firma unde aveam ca functie \"director adjunct magazin\", iar in contractul meu individual de munca scrie ca ... (vezi toată discuția)