Buna ziua!
Am angajat un avocat pentru un proces, plătind suma de 400 ron onorariu avocat la data de 12.02.2013, ocazie cu care avocatul mi-a completat doar contractul de asistență juridica unde a specificat suma de 400 ron, chitanța urmând să o depuna la instanță. Lucrul acesta nu s-a întimplat. Eu am castigat procesul dar nu pot sa-mi recuperez cheltuielile de judecată pentru ca nu am chitanta.Avocatul nu mai recunoaste ca i-am dat cei 400 ron.Întrebare: Pot sa initiez o actiune impotriva avocatului pentru a-mi recupera cheltuielile (onorariu).Dacă da în baza carui articol din NCPC?Multumesc
Buna ziua!
Eu am cerut chitanta, dar avocatul in mod deliberat a intarziat eliberarea chitantei.În contractul de asistenta juridică la rubrica ” onorariu convenit” a scris suma pe care am plătit-o adica 400 lei.Nu scrie termen de plata ,tranșe sau avans Eu ma bazez pe faptul ca demonstrez ca daca am un contract incheiat in data de 12.02.2013 și avocatul și-a indeplinit obligația in decursul a doua termene procesuale( 14.03.2013 și 18.04.2013) rezultă clar ca am am platit acești bani altfel avocatul nu presta gratuit. Dacă el invocă că m-a aparat gratuit , atunci se naste intrebarea firească de ce a scris in contract suma de 400 lei. Astept raspuns:
Multumesc!