avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune recuperare onorariu avocat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune recuperare onorariu avocat

Buna ziua!
Am angajat un avocat pentru un proces, plătind suma de 400 ron onorariu avocat la data de 12.02.2013, ocazie cu care avocatul mi-a completat doar contractul de asistență juridica unde a specificat suma de 400 ron, chitanța urmând să o depuna la instanță. Lucrul acesta nu s-a întimplat. Eu am castigat procesul dar nu pot sa-mi recuperez cheltuielile de judecată pentru ca nu am chitanta.Avocatul nu mai recunoaste ca i-am dat cei 400 ron.Întrebare: Pot sa initiez o actiune impotriva avocatului pentru a-mi recupera cheltuielile (onorariu).Dacă da în baza carui articol din NCPC?Multumesc
Cel mai recent răspuns: floryn35 , utilizator 14:33, 6 Februarie 2014
Slabe sanse. Aveati obligatia de a cere macar copia chitantei in momentul cand ati achitat suma.

Puteti insa depune o plangere la politie pt. abuz de incredere, asta daca puteti dovedi prin orice mijloc ca ati achitat suma respectiva.

In contractul de asistenta juridica se mentioneaza ceva despre termenul de plata, executare silita, etc. in caz ca nu platiti?
Buna ziua!
Eu am cerut chitanta, dar avocatul in mod deliberat a intarziat eliberarea chitantei.În contractul de asistenta juridică la rubrica ” onorariu convenit” a scris suma pe care am plătit-o adica 400 lei.Nu scrie termen de plata ,tranșe sau avans Eu ma bazez pe faptul ca demonstrez ca daca am un contract incheiat in data de 12.02.2013 și avocatul și-a indeplinit obligația in decursul a doua termene procesuale( 14.03.2013 și 18.04.2013) rezultă clar ca am am platit acești bani altfel avocatul nu presta gratuit. Dacă el invocă că m-a aparat gratuit , atunci se naste intrebarea firească de ce a scris in contract suma de 400 lei. Astept raspuns:
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata micsorate - reducere onorariu avocat, recuperare diferenta ghioarcacornel ghioarcacornel Am o nedumerire... Cu ceva timp in urma am avut un accident de masina .Cea care a fost vinovata de acel accident, a cerut in instanta anularea procesului ... (vezi toată discuția)
Datorii la intretinere...plata cheltuieli judecata! next007 next007 Buna ziua.Incep prin a va spune ca locuiesc in chirie fara contract de 2 ani. Ca multi bugetari si avand 2 copii(nu o iau ca o scuza)am ramas anul trecut ... (vezi toată discuția)
Ce probe pot solicita ca parat intr-o astfel de actiune in pretentii. dandanaua dandanaua Reclamanta, institutie de stat, ma cheama in judecata, cu o actiune in pretentii, pentru a-i plati cheltuielile de judecata, reprezentand onorariu avocat ... (vezi toată discuția)