avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

Doresc sa donez un apartament copiilor mei,dar fiul meu traieste in Chicago,nu e posibil sa vina in Ro,pentru semnarea actelor,poate sa imputerniceasca pe cineva din Ro sa-l reprezinte??in viitor, daca nu mai are acte romanesti va avea greuteti in Ro in cazul administrarii locuintei,vinzare sau la plata darilor?? Multumesc
Cel mai recent răspuns: emanuellen , utilizator 22:53, 16 Februarie 2012
Multumesc,mi se pare interesant ce spuneti,dar va rog mult sa-mi spuneti un pic mai pe intelesul meu..
Multumesc,ideea e ca eu nu mai doresc ca acest apartament sa figureze pe numele meu.Dar amindoi copii ai mei sint plecati din tara,sint si cetateni romani dar sint si cetateni al statetelor unde traiesc.Respectiv SUA si Germania.Pentru ca ne preseaza timpul si distanta doresc ca eu singura sa pot rezolva acest lucru.As alege calea ca sa faca ei pentru cineva din romania la notar imputernicire ca sa semneze in locul lor,care inteleg ca trebuie sa aiba si apostila.Da??Va multumesc mult
daca esta facuta la Consulat nu mai trebuie apostilata
fie fac procura la consulat, in limba romana, v-o trimit dvs si o folositit direct ca sa semnati actul de donatie in locul lor, fie fac procura la un notar local, in limba engleza, pun pe ea apostila, o trimit dvs, o traduceti si apoi o folositi.
Daca ma gandesc mai bine, ar fi mai ieftin sa faca procura la notar in SUA. Anul trecut la NY costa 5 dolari autentificarea sau chiar gratis daca apeleaza la notarul bancii unde are contul bancar. Numai ca trebuie apostilata.

Alte discuții în legătură

Rugaminte - pasaport minor si calatorie in strainatate lienuta lienuta Ce formular trebuie completat in Romania la notar de catre parintele aflat in Romania ([prin care ii cere acordul celuilat parinte aflat in Franta]) de a iesi ... (vezi toată discuția)
Procura de vanzare cu apostila in usa danbala danbala Am intocmit o procura de vanzare, notarizata de un notar public din USA si autentificata cu apostila conform Conventie de la Haga. Totusi notarul din Romania ... (vezi toată discuția)
Fondatori straini oti oti ce acte au nevoie sa aduca 2 cetateni UE fara drept de sedere in Ro pt a putea constitui o asociatie si sa-l imputerniceasca pe un alt membru tot cetatean UE ... (vezi toată discuția)